Alt for mange naturperler er gemt og glemt
Debat Jeg er så en af de formastelige, der har lavet en massakre i Skovlunde, for at lave indkig og åbne ind til vores naturområder.

Ud fra mit synspunkt ser jeg det som et kæmpe fremskridt for alle kommunernes borgere. Alt for mange af vores naturperler er gemt og glemt, hvor gerne kun lokalkendte i området får glæde af det – blandt andet i Harrestrup Ådal.

Der jo er et kæmpe naturområde mellem Ballerup og Skovlunde, der strækker sig næsten helt ind i flere nabokommuner. Derfor er det godt, der bliver åbnet op her og andre steder i kommunen til vores natur.

Omkring kunstværkerne er det jo en fantastisk markering, her har ligget en ret aktiv lufthavn.

Her i kommunen. Historien må man ikke glemme. Blandt andet var der Morian Hansen, som både havde flyve skole der og var leder af flyve pladsen. Han blev RAF-pilot under krigen, og ved befrielsen blev han udvalgt til at flyve den britiske generalmajor til Danmark. Han blev dermed den første dansker i engelsk tjeneste til at sætte fod på befriet dansk jord.

Speedwaykører og damernes ven var han også. Ældre borgere kan fortælle – når Gunnar Nu Hansen var ude for DR for at reportere om de store flyvershows, der blev afholdt her – at damerne var ved dåne, når Morian i sin klassiske flyverlæderjakke og hvide tørklæde trådte frem og fortalt om showet.

Nå, men tilbage til nutiden. Som jeg ser det har kommunalbestyrelsen fået det, vi ønskede. Til læring skulle vi have været bedre til at informere og indrage, men bundlinjen må være, at vi har åbnet vores natur til alle borgere i kommunen. Også til kommende tilflyttere.

1 kommentar om “Alt for mange naturperler er gemt og glemt”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Det er rigtig Per.

  Lad os få “åbnet” op for naturens underværker så alle der kommer i bil, tog cykel m.m. bliver tvangsindlagt til at se den vidunderlig natur der hidtil har været gemt af vejen som stille oaser, som kommunens borgere kunne nyde i fred og ro.

  Men hvorfor blot den fantasiforladte “åbning” med nogle fældede træer.
  Det er der ikke så meget “åbning” ved.

  Nej !

  Hvorfor ikke anlægge cyklestier, asfaltveje, fortove og parkeringspladser plus busstoppesteder derinde, så alle hurtigt kan komme til og fra denne hidtil så skjulte natur, som de nu kan beundre uden generende træer og buskadser med støjende fugle. ?

  Og når der nu efter kommunens beregninger, vil komme tusinde, er et par is-boder samt pølsevogne vel også med i kommunens ønsker. ???

  PS.

  Hvorfor kommer jeg altid til at tænke på Molbo-historien om ” storken i kornmarken “, hver gang kommunalbestyrelsen kaster sig over vor natur. ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *