Vind årets film ’Under Sandet’
Under-Sandet-copy.jpg
’Under Sandet’ er et dirrende intenst drama om en gruppe unge tyske krigsfanger, der blev sat til at rydde miner i Vestjyllands livsfarlige klitter. Foto: Nordisk Film
konkurrence I denne uge kan man vinde filmen 'Under Sandet', der har vundet hele seks Robert- og tre Bodil-priser.

Den danske prisvindende film ’Under Sandet’ dækker over et hidtil ufortalt kapitel af den danske efterkrigstidshistorie.

En engelsk konvoj overdrager hundreder af helt unge tyske krigsfanger i danskernes varetægt. De skal fjerne de to millioner landminer, som den tyske besættelseshær har gravet ned i sandet langs den jyske vestkyst.

Den danske sergent, Carl Leopold Rasmussen, har kommandoen over den tyske deling. Igennem fem lange krigsår har han, ligesom danskerne, oparbejdet en indestængt vrede mod besættelsesmagten. Nu får han til opgave at føre drengene igennem en mission, der kan koste dem alle livet.

For Carl bliver det ikke bare kampen om liv og død, men om had, forsoning og tilgivelse
Under Sandet er en intens, nervepirrende og skræmmende realistisk beretning om et mørkt kapitel i den danske efterkrigstidshistorie, som kun de færreste kender noget til.

Filmen blev den mest vindende danske film ved uddelingen af Robert-priserne i 2016 med seks priser, ligesom den vandt tre Bodil-priser, foruden en lang række internationale festivalpriser.

Deltag i konkurrencen

Ballerup Bladet udlodder i samarbejde med Nordisk Film fem eksemplarer af ’Under Sandet’ på dvd. For at deltage i konkurrencen skal man svare rigtigt på følgende spørgsmål:

Hvad hedder filmens instruktør, som også tidligere har lavet den danske film ‘Dirch’?

Send dit svar samt navn og adresse på mail til vind@ballerupbladet.dk. Sidste frist for at deltage er mandag den 23. maj klokken 9. Vinderne får direkte besked og skal efterfølgende selv afhente filmen på redaktionen i Ballerup.