Unge hærger Østerhøjskolens legeplads
hærværk-østerhøjskolen.jpg
De unge efterlader skrald og borde med brændmærker i. Hver morgen må pædagogerne rydde op på legepladsen, inden de kan sende BFO-børnene ud. Foto: Mette Billing Wolf
hærværk På Måløvhøj Skole afdeling Østerhøj holder unge grillfest om aftenen og natten - med hærværk og svineri til følge. Områdets beboere har fået nok.

De seneste par uger har der været adskillige skriverier på nettet omkring problemer med, at unge mennesker mødes til grill og fest på legepladsen ved Måløvhøj Skole, afdeling Østerhøj.

For de unge nøjes ikke med at hygge sig, de ødelægger borde og bænke, efterlader en masse skrald, glasskår, skod og udbrændte engangsgrille. Ligesom flere forbipasserende har opfattet dem som truende og aggressive.

Alle er enige om, at det er noget svineri og at det skal stoppes. Men hvem skal gøre noget – og hvad? Vi har snakket med distriktsskoleleder Peter Haldor Hansen, for at høre hvad skolen gør ved problemet:

»Det er selvfølgelig rigtig irriterende for os. Hver dag må pædagogerne bruge første del af arbejdsdagen på at rydde op på legepladsen. Vi har egentlig ikke noget imod, at området bliver brugt om aftenen, men vi har noget imod at vores borde bliver ødelagt, fordi de stiller engangsgrille på dem, og at de efterlader en svinesti, så de små børn kan komme til skade på glasskår og lignende,« siger skolelederen, der har kontaktet områdets klubber og kommunens SSP-konsulenter for hjælp.

»Vi vil rigtig gerne i dialog med de unge for at høre, hvad de egentlig gerne vil. Hvis det handler om, at vi stiller en grill op eller hænger nogle flere skraldespande op, så gør vi gerne det. Hvis de så til gengæld vil rydde op efter sig. Og jeg vil gerne fortælle dem, at de må meget gerne være her om aftenen, så længe de behandler vores ting ordentligt, så de ikke går i stykker,« siger Peter Haldor Hansen.

Tilbagevendende sommerproblem

På kommunen er afsnitsleder for Center for Børne- og Ungerådgivning Erik Hansen også på sagen.

»Helt konkret har vi aftalt med personalet fra skolen og klubberne samt vagter og politi at mødes for at få en snak om det her. Vi skal først og fremmest finde ud af, hvem de her unge er. Og så skal vi have fat i dem og have en snak med dem og deres forældre om, hvad der foregår. Så hvis der er nogen, der har informationer, så er de meget velkomne til at kontakte mig direkte på telefon 44 77 32 05 eller mail eha@balk.dk,« siger Erik Hansen.

»Desværre har politiet jo sjældent tid til at køre derud, hvis folk ringer, så derfor vil vi meget gerne have at folk melder ind til mig. Vi har også aftalt med klubben, at når de lukker, så kører de lige forbi og ser, om der er nogle unge på legepladsen – og hvis der er, så får de lige en snak med dem,« tilføjer han.

Det er et evigt tilbagevendende problem i kommunen, når vejret bliver godt, at så samles de unge til grillfester om aftenen – desværre ofte med hærværk, larm og svineri til følge.

»Lige i øjeblikket er det især Østerhøjskolen og den nye bålhytte i Pederstrup, tidligere har det været i Egebjerg og Skovlunde. Det skifter lidt, men vi oplever problemerne hver sommer og plejer at kunne håndtere det,« siger Erik Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *