Svar til Kurt Hastrup
Debat Mange tak for dit læserbrev for et par uger siden.

Jeg vil først og fremmest understrege, at vi alle gerne vil have en pæn og ren by. Derfor vedtog Kommunalbestyrelsen i 2015, at vi ville hæve niveauet for renhold i hele kommunen. Det er en ikke ubetydelig hævelse af niveauet, men vi må også konstatere, at Ballerup også er plaget af enorme mængder henkastet affald. Ikke for at trætte med tal og statistik, men jeg har fået oplyst, at på den første fejning af vejene i år, blev der opsamlet 140 ton affald plus det der lå ved siden af vejen – det er altså 20 lastbillæs. Det er rigtig mange skattekroner, der bliver brugt på, at folk ikke kan finde ud af at smide affald i skraldespanden. Penge der kunne gøre bedre gavn for børn, ældre og udsatte borgere.

Hvad angår grene og træer efter snefaldet og stormen i november, må vi nok erkende, at vi ikke har været tydelig nok i vores kommunikation, og hvorfor vi nogle steder vil lade grenaffald ligge.

Det er langt fra alt grenaffald, der skal blive liggende, og der er blevet fjernet rigtig meget allerede. Det vil fortrinsvis være i naturområderne, hvor grene vil blive liggende til gavn for naturen. Men vi er jo en kommune præget af mange og meget forskellige grønne områder, så der er naturligvis forskel på hvor ”pænt”, der bliver ryddet op i de deciderede naturområder og en park.

Jeg vil anbefale dig og alle andre borgere til at bruge den opdaterede app ”borgertip”, hvor man kan tippe kommunen med ting og forhold, som man finder på sin vej gennem vores kommune.

Vi er jo slet ikke er uenige om, at vi vil have en pæn kommune, og jeg vil slutte med at informere dig om, at der er tiltag i gang omkring kommunens træer, beplantninger, oprettelse af beplantning, der er misrøgtet, samt forskønnelse af kommunens indfaldsveje. Tiltag, som du forhåbentlig vil kunne se frugten af i de kommende år, ligesom hævelsen af renholdelsesniveauet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *