Skovlundes Natteravne har lagt jakkerne
Natteravnene-i-Skovlunde-7.jpg
De gule jakker er ikke længere at finde i Skovlundes gader. Natteravnene er gået på ’stand by’, da der ikke længere er behov for dem. Men de er klar til at genopstå, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Arkivfoto
Natteravne Nattelivet i Skovlunde er blevet så fredeligt, at Natteravnene har besluttet at sætte foreningen på ’stand by’.

Det har været nogle lange, øde gåture, den lille gruppe af guljakkede natteravne har været ude på i Skovlunde henover vinteren og foråret. De unge mennesker, som Natteravnene har til formål at hjælpe, er ikke længere at finde på gader og stræder i Skovlundes nattemørke. Derfor har foreningen Natteravnene Skovlunde besluttet at gå på ’stand by’.

Det er ikke første gang, Skovlunderavnene går i hi – for 10 år siden stod de i samme situation, og da behovet for natteravne igen dukkede op, blev der hurtigt etableret et korps. Det samme vil ske, hvis tingene igen ændrer sig i Skovlunde, forsikrer de.

Mens foreningen er på pause har de valgt to kontaktpersoner, der vil være i løbende kontakt med kommunen og Natteravnenes Landssekretariat – ligesom borgerne også har mulighed for at kontakte dem, hvis der er noget de gerne vil spørge om eller fortælle – for eksempel hvis der skulle opstå behov for at få korpset på gaderne igen.

Følger udviklingen

De to kontaktpersoner er Bruno Christiansen og Astrid Busk Sørensen.

»Nattelivet i Skovlunde har ikke i længere tid været præget af unge menesker med behov for en snak eller hjælp som tidligere, når vores natteravne gik deres ture især om fredagen. Flere af de faste natterav-ne har henover vinteren trukket sig, og bestyrelsen samt den sidste lille, faste skare blev enige om på generalforsamlingen i marts at melde ud, at bestyrelsen trak sig og gik på stand by,« fortæller de to natteravne.

Selvom der ikke længere vil være natteravne på patrulje i Skovlundes gader, lover de to resterende kontaktpersoner, at de vil holde et våget øje med udviklingen. Deres opgave vil være at følge de unges færden via de unge selv, kommunens SSP-medarbejdere samt politiet.

Efter aftale med kommunen har Natteravnene i Skovlunde stadig brugsret til lokalerne i Skovlunde Kulturhus, hvor der hurtigt kan kaldes til samling igen, hvis nye feststeder for unge opstår i Skovlunde – eller det vurderes at der igen er uro i gaderne ved nattetid.
Faktaboks: Kontakt Natteravnene

Natteravnene i Skovlunde har på generalforsamlingen valgt at gå på stand by. Foreningen har i den forbindelse valgt to kontaktpersoner, som vil være til at få fat på, hvis nogle har spørgsmål eller informationer til Natteravnene.

De to er: Bruno Christiansen, Agnetevej 4 i Skovlunde. Mobil: 31 18 48 53 og mail: brunoskov@hotmail.dk samt Astrid Busk Sørensen, Bybuen 3, 1. th. i Skovlunde, telefon: 44 91 07 53 og mail: astridogregner@c.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *