Skoleelever i kamp om pointene
skole_ol_17-1.jpg
350 kampklare skoleelever havde sat hinanden stævne på Ballerup Atletikstadion onsdag den 11. maj , da det første Skole OL blev afviklet i Ballerup Kommune. Foto: Flemming Schiller
Atletik 350 skoleelever dystede i Skole OL på Ballerup Atletikstadion onsdag i sidste uge.

Ballerup Atletik Klub havde sørget for det hele, da det første Skole OL i Ballerup skulle løbe af stabelen onsdag i sidste uge – selv vejret var helt perfekt!

Så da 350 elever fra 4.-7. klasse stimlede sammen på atletikstadion lidt i ni om morgenen, var stemningen helt i top.

Galleri: Billeder fra åbningen af Skole OL Ballerup

Først blev alle klasserne kaldt ind på stadion én efter én under klapsalver og hep fra sidelinjen, hvor deres klassekammerater havde taget opstilling.

Derefter var der fællesopvarmning, hvor atletikklubbens Ulrich Engmark fik sat godt gang i de unge atleter, der efterfølgende kastede sig over dagens første disciplin: Stafet.

Med på stadion var hovedsageligt elever fra Ballerup Kommunes skoler, men der var også blevet plads til nogle klasser fra Søagerskolen i Smørum og et par fra AHI International School i Vanløse.

Fire klasser videre

Skole OL er landets største atletikstævne for børn og arrangeres af Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og TV2. Først er der en række lokale stævner rundt om i Danmark, og til slut er der den store landsfinale på Østerbro Stadion 7.-10. juni, hvor vinderholdene fra de lokale stævner mødes til kamp.

Fra stævnet i Ballerup sender vi fire klasser videre til finalerne – én vinderklasse fra hvert klassetrin.

På fjerde klassetrin blev det 4. A fra Skovlunde Skole Nord, afdeling Lundebjerg, som vandt med 157 point.

5.J fra Skovvejens Skole afdeling Egebjerg vandt deres gruppe med 218 point.
På sjette klassetrin var AHI International Schools 6.A de eneste deltagere – og de går derfor også videre til landsfinalen med 81 point.

Sidst men ikke mindst blev den ældste gruppe vundet meed 192 point af 7.I fra Søagerskolen i Smørum.

Ballerup Atletik Klub forventer at gentage successen med Skole OL igen til næste år, så de unge mennesker kan godt begynde at øve sig allerede nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *