Lokale drenge mangler voksenvenner
Børns-Voksenvenner-matchteam-copy.jpg
De tre ’matchere’, der skal tage sig af at matche børn og voksne i Ballerup: Birgit Kvistholt, Sussi Maale og Susanne Kjær Harms sammen med Sarah Højgaard Cawood, sekretariatschef for Børns Voksenvenner København og Gerd Augsburg, grundlægger af Børns Voksenvenner. Foto: privat
venskab Foreningen Børns Voksenvenner mangler frivillige mænd, der vil være ven med en dreng i Ballerupområdet.

Tre drenge i Ballerup går rundt og venter på, at der bliver fundet en voksenven, som har lyst til at være sammen med dem – tage en tur i biffen, hjælpe med at lappe cyklen, spille fodbold eller bare snakke og hygge.

Det er foreningen Børns Voksenvenner København, der søger med lys og lygte efter frivillige mænd, som har lyst til at være voksenven for en dreng i Ballerup.

»Mange børn med et spinkelt voksennetværk, får en voksenven gennem Børns Voksenvenner. Oftest er det en dreng, som bor alene med sin mor, uden kontakt til faren, på grund af skilsmisse eller dødsfald, bedsteforældrene er måske døde, eller bor langt væk, så det er familier med et lille netværk,« forklarer Sarah Højgaard Cawood, der er sekretariatschef fra Børns Voksenvenner København og fortsætter:

»Drengene er mellem syv og tolv år, når de får en voksenven. De går i skole, de har kammerater, har fritidsaktiviteter, men savner en mand i deres liv, som de kan gøre de ting med, som de ser kammeraternes fædre gøre med deres drenge.«

Glæden går begge veje

Vi har tidligere her i Ballerup Bladet bragt historien om Karl og hans voksenven Martin, som begge har haft stor glæde af det specielle venskab, som stadig består, selvom Karl i dag er voksen, hvilket ikke er et særsyn i foreningen.

»Venskaberne består ofte langt op gennem barnets opvækst og ind i voksenlivet, og kan få en familielignende status, til gensidig glæde for både barnet og den voksne. Børns Voksenvenner har mange beretninger om sjove og dejlige oplevelser med glade børn, hvor man som voksenven mærker, at man gør en forskel, og hvor glæden i samværet går begge veje,« forklarer Sarah Højgaard Cawood.

Lokalt matchteam

I samarbejde med Frivillig Ballerup og Frivillighedsrådet har foreningen Børns Voksenvenner etableret et ’matchteam’ i Ballerup, som skal tage sig af at matche børn og voksne.

»Mange undersøgelser peger på, at det at have en anden betydningsfuld person i sit liv udover mor, kan gøre den helt store forskel i et barns liv, og her kommer voksenvennen ind i billedet. Som voksenven skal man ikke have særlige forudsætninger, men blot have tid, lyst og overskud til at være sammen med et barn,« siger Sarah Højgaard Cawood.

For at blive voksenven skal man deltage i et godkendelsesforløb ved fagligt uddannet personale, og man skal vise straffe- og børneattest. Børns Voksenvenner følger og støtter venskabet tæt det første år og står altid til rådighed med støtte og vejledning.

Hvor meget voksenvennen og barnet ses er helt op til dem selv og barnets mor, men et par timer en gang om ugen eller hver 14. dag er i følge foreningen meget normalt.

 

Faktaboks: Bliv voksenven

Har du lyst til at blive voksenven så kontakt Børns Voksenvenner København via deres hjemmeside: www.voksenven.dk eller på telefon: 33 15 19 48 eller e-mail: kbh@voksenven.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *