Lokal- eller landspolitik?
Debat Skriv venligst om lokale emner. Sådan står der hver uge i bladets læserbrevssektion. Alligevel bringes flere og flere indlæg fra lokalpolitikere, der kun skriver om landspolitik.

Senest er det Stine Rahbek Pedersen (EL) der får spalteplads til at angribe den nuværende regering og den tidligere VK-regering.

Fredag morgen var hendes skriv en kommentar til et læserbrev af Kåre Harder Olesen(V), en kommentar som jeg brugte lang tid på at kommentere.

Tirsdag udkommer avisen og her bringes Stine Rahbeks kommentar nu som læserbrev, men uden to kritiske kommentarer. Hendes påstande bliver dermed viderebragt uimodsagt. Det virker som usmagelig leflen for lokale politikere.

 

Svar fra redaktionen

Kære Thomas, du har fuldstændig ret. Vi er også rigtig trætte af læserbreve, der ikke handler om lokale emner. I sidstnævnte tilfælde skulle læserbrevet slet ikke have været bragt.
Vi strammer op – igen! Tak for opsangen, den var helt på sin plads.

Mia Thomsen
Redaktør

18 kommentarer om “Lokal- eller landspolitik?”

 1. Karsten Kriegel siger:

  Jeg er helt enig med Thomas Kruse Petersen og har selv fornylig skrevet om lokalpolitikere, der beskæfiger sig med landspolitik.

  Tak til Ballerup Bladet, at I vil stramme op.

  Så er det dog underligt, at vi så også idag skal læse indlæg om køb af kampfly mv.

 2. Martin Edens siger:

  Karsten,
  som udgangspunkt er der vel ikke noget galt i at lokalpolitikere beskæftiger sig med landspolitik. Men tilsvarende kan man vel også sige at der er landsdækkende medier til brug for den slags og så forbeholde Ballerup Bladet til de emner som er lokale.
  Tak til BB for at anerkende behovet for en opstramning.

  /Martin

 3. Thomas Kruse Petersen siger:

  Tak Karsten. Min besked var faktisk kun et skriv til redaktionen, men jeg er glad for at nogen støtter mit synspunkt. Hav det godt og nyd at foråret endelig er kommet. Det øger da chancen for, at flere ser lyset.

 4. jørgen flyr siger:

  Thomas Kruse Petersen
  25. april 2016 kl. 12:27

  1) Rentetilpasningslån eller flexlån blev altså indført under regeringen Poul Nyrup Rasmussen.

  LOKALT ELLER LANDSPOLITIK?
  FALSK ELLER SANDT?

 5. jørgen flyr siger:

  Thomas Kruse Petersen er en dårlig målestok – ikke nok er han uvidende og historieløs, men også
  uærlig, når han beskylder Poul Nyrup Rasmussen for ting som den konservative Bengt Bentsen er ansvar for som økonomiminister i 1993, og som var årsag til boligboblen og den økonomiske krise. Sammen med den efterfølgende konservative økonomiminister Lene Espersen, er de to tidligere konservative ministre Danmarks dyreste bekendtskab.
  Til gengæld er det konservative parti det mest sponsorerede.
  Ikke sandt Karsten Kriegel?

 6. Karsten Kriegel siger:

  Det kan jeg svare bekræftende på.

 7. Thomas Kruse Petersen siger:

  Jeg har ikke beskyldt Poul Nyrup for noget. Blot skrevet, at flexlån blev indført i 1996 og ikke i 2003 som Jørgen Flyr stædigt fastholdt og som var grundlaget for hans analyse.
  Bent Bentsen var ikke økonomiminister i 1993.
  Uvidende og historieløs, nej ikke helt.

 8. Thomas Kruse Petersen siger:

  Når jeg ved, at Flexlån blev indført i 1996 er det fordi jeg gjorde det som Jørgen Flyr skulle have gjort, nemlig kontakte Realkredit Danmark der introducerede Flexlånet (F1).
  I øvrigt har jeg selv haft Flexlån siden 1999 og det kan jeg nemt bevise.

 9. Thomas Kruse Petersen siger:

  Jørgen Flyr. Først bringer du min kommentar om Flexlån, som jeg skrev som en kommentar til Stine Rahbeks læserbrev. Altså taget ud af kontekst. Så fortsætter du med, at benægte at Flexlån blev indført i 1996 på trods af, at jeg nu flere gange har skrevet, at oplysningen stammer fra Realkredit Danmark som står bag lånet. Derefter roder du rundt i årstal og navne og til sidst kalder du mig uvidende og historieløs. Jeg gider ikke bruge mere tid på dig.Det er virkelig spild af tid.

 10. Per Mortensen siger:

  Nu står og går jeg blandt mange mange almindelige mennesker i Ballerup, Måløv og Skovlunde.
  Og vis Christiansborg politik påvirker dem, og vores kommunele selvstyre.
  Er min mund og pen ikke lukket.
  Det kan godt være redaktøren og hele den Borgelige fløj er enig.
  At sandheden ikke må komme frem.
  Men det gør det jo ikke mere rigtigt.
  Det overgreb Venstre, DF, Liberal Alliance og Konservative gør over nogle af vores borgere , og det kommunele selvstyre.

 11. Thomas Kruse Petersen siger:

  Karsten Kriegel. Jeg er hverken uvidende eller historieløs. Da jeg købte hus i 1985 var renten 20 procent.I 1990 var renten faldet til 10 procent.Da Flexlånet kom i 1996 blev det udbudt til 6 procent, hvilket betød at boligejerne kunne sænke huslejen betydeligt.Lånet var ikke særlig populært i starten, fordi lånerne frygtede at renten ville stige igen.Den lavere rente på boliglån betød, at boligejerne brugte flere penge, hvilket medvirkede til den største fremgang i økonomien siden tresserne.
  De afdragsfrie lån der blev indført starten af nullerne, var til gengæld en katastrofe. De skabte et usundt forhold mellem udbud og efterspørgsel, hvilket fik priser til at stige voldsomt. Men hverken regeringen,vismændene eller Nationalbanken kunne forudse, at Lehmann Brothers krakkede og kastede USA ud i en ekstrem finanskrise.En krise der hurtigt bredte sig til det meste af verden.
  Jørgen Flyr tror, at min kommentar om Flexlån ignorerer den økonomiske politik der blev ført i Danmark fra 2001-2008.
  Det gør den ikke. Jeg skrev blot, at Flexlån blev indført i 1996 og ikke i 2003.
  Iøvrigt er jeg vel en af de få der kan nævne samtlige statsministre og deres embedsperioder fra Stauning i 1929 til Lars Løkke i 2016.
  Derfor er det mærkeligt, at blive kaldt uvidende og historieløs. Hver gang Jørgen Flyr løber tør for argumenter, tyer han til et sprogbrug der altid består af ord som løgner,fjols,uvidende osv.

 12. Thomas Kruse Petersen siger:

  Kære Per Mortensen. Jeg synes, at du skal skrive hvad du har lyst til. Mit ærinde var blot, at hvis man skriver kritisk om partier eller personer, så bør man sikre sig vedkommende får en mulighed for at svare. Og man kan ikke forvente, at alle læser Ballerup Bladet.
  Hav en god sommer.

 13. Per Mortensen siger:

  Thomas du kan være sikker på, det bliver læst af deres presse folk.
  At de så ikke svare er en anden sag.
  Har da selv haft flere debatter med Peter Skaarup og Kenbeth Berth fra DF her i avisen.
  Og god sommer til dig også.

 14. Karsten Kriegel siger:

  Til Thomas.

  Jeg tror du forveksler mig med Jørgen Flyr lidt ovenfor. Jeg har ikke beskyldt dig for at være uvidende eller historieløs.

 15. Thomas Kruse Petersen siger:

  Til Karsten. Jørgen Flyrs indlæg var skrevet til dig. Derfor valgte jeg,at forklare mig til dig. På Realkredit Danmarks hjemmeside kan man se den historiske renteudvikling for Flexlån siden 1997. Derfor er det jo grotesk, Jørgen Flyr fastholder at lånet først blev indført i 2003.
  Kærlig hilsen Thomas

 16. Jørgen Flyr siger:

  Thomas bliver ved at gentage sine løgne. Som man kan læse har jeg skrevet at flexlån blev indført i 1993, og da hed statsministeren ikke Poul Nyrup Rasmussen men Anders Fogh Rasmussen.

 17. Thomas Kruse Petersen siger:

  Du har hele tiden skrevet 2003.Nu skriver du 1993 og i 1993 blev Poul Nyrup Rasmussen statsminister.Anders Fogh blev statsminister i 2001. Dine indlæg giver absolut ingen mening. Prøv dog, at genlæse dine egne indlæg!

 18. Jørgen Flyr siger:

  Du har ret i at jeg fik byttet om på årstallene. Min fejl – sorry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *