Lærerformand: Mangler ressourcer
arbejdsmiljø Formand for Ballerup Lærerforening, Morten Refskov, vil vente med at glæde sig, til han ser resultater på Baltorpskolen.

Det kan godt være, at ledelsen på Baltorpskolen, afdeling Grantoften har sat gang i en større plan, der skal højne arbejdsmiljøet. Men hos Ballerup Lærerforening er man ikke videre imponeret over, at ledelsen på skolen nu har nedsat arbejdsmiljøgrupper og har allieret sig med specialuddannet personale. De vil gerne se resultater.

Læs også: Skole satser hårdt på bedre arbejdsmiljø efter flere påbud

»Vi anerkender, at der nu bliver sat gang i noget, og den nye ledelse skal have en fair chance for at håndtere problemerne. Men vi må også sige, at der skal ske noget nu. De seneste påbud fra februar måned viser, at der ikke er sket noget i en sag, der går tilbage til foråret 2013. Man har haft en ustabil og uklar ledelsessituation gennem de senere år, hvor medarbejderne har oplevet stor mangel på pædagogisk retning og støtte, og det har smittet af på kulturen og arbejdsmiljøet. Men det handler ikke kun om ledelse. Der også andre store udfordringer,« siger Morten Refskov, formand for Ballerup Lærerforening.

Store sociale udfordringer

Han pointerer ikke overraskende, at det især handler om manglende ressourcer.

»Skolen ligger i et område med store sociale udfordringer. Sådan har det altid været, men de senere års massive besparelser, hvor antallet af lærerstillinger er blevet kraftigt reduceret, slår endnu hårdere igennem på en skole, hvor mange børn er i sociale problemer. Lærerne og pædagogerne er simpelthen for få, og de føler sig ikke tilstrækkeligt klædt på til at håndtere de høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Det er ulykkeligt for børnene og urimeligt for de ansatte. Jeg må indrømme, at jeg godt kan blive træt af at høre mig selv sige det, men problemerne kan ikke løses med gode intentioner og store forhåbninger. Der er for få til at løse opgaven – både på skolen og i forhold til den støtte og hjælp, der kan hentes fra det kommunale PPR. Og det har den nyeste ressourcetildeling ikke ændret fornødent på«, siger Morten Refskov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *