Kunst eller forebyggelse
Debat Jeg har generelt ikke noget imod kunst og nyder mange af de kunstværker, der pryder bybilledet i Ballerup Kommune.

Men den måde, hvorpå socialdemokraten Ôzcan Kizilkaya omtaler et nyt kunstværk i Magleparken, er lige i overkanten. Han får det til at lyde som om, at al kriminalitet i området nu er væk og at borgerne derfor har fortjent et kunstværk ovenpå alle prøvelserne.

For det første skal kommunen ikke gå og opsætte kunstværker rundt omkring i kommunen efter fortjeneste. Forhåbentlig er der mere kunstfaglige og saglige kriterier for opstilling af kunstværker. For det andet er det at gøre grin med beboerne i Magleparken, at de overfor kampen mod kriminalitet og utryghed i deres område nu har gjort sig fortjent til et kunstværk, som kommunen har støttet med 50.000 kroner.

Det er glædeligt, hvis kriminaliteten i området er faldende og trygheden forbedret og der er grund til at rose borgerne for indsatsen for deres boligområde, men det er naivt at tro, at et kunstværk er vejen til et fortsat trygt miljø.

Mon ikke de kriminelle er ligeglade med et flot kunstværk, såfremt de skulle finde på at dukke op igen? Og hvad kan borgerne i den sammenhæng bruge kunstværket til?

Mon ikke borgerne er bedre tjent med, hvis kommunen støttede borgernes initiativer ved at opruste det forebyggende og tryghedsskabende arbejde, som der udføres? Dette vil nok på længere sigt opretholde trygheden i bydelen frem for et kunstværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *