Krasse ord, bannere og høj sol
demo_27-1.jpg
Solen skinnede i de mange bannere, som de fremmødte havde taget med til torsdagens demo mod det forkætrede omprioriteringsbidrag. Foto: Flemming Schiller
demonstration Rådhuspladsen foran Ballerup Rådhus var torsdag eftermiddag omdannet til en verbal slagmark for et par timer.

Der har været talt og skrevet meget om omprioriteringsbidraget, der pålægger kommunerne landet over, at spare mange millioner på budgettet. Således også i Ballerup, hvor man skal spare mange millioner de kommende år, som følge af det famøse bidrag.

Torsdag eftermiddag var omkring 250 mennesker samlet foran Ballerup Rådhus for at vise deres utilfredshed mod omprioriteringsbidraget og samtidig være en del af den landsdækkende ’demodag’ som den såkaldte Velfærdsalliance stod bag.

Se billedgalleri: Billeder fra demonstrationen

Arrangørerne var en række lokale fagforeninger, som ville markere, at der ikke skal spares mere på velfærden i kommunerne.

De mange fremmødte kunne nyde godt af det bragende flotte solskinsvejr og måske havde det lokket flere ud med bannere og skilte, der tydeligt tilkendegav deres utilfredshed. ’Mere tryghed’, ’Nej til besparelser’, ’Nallerne væk Claus Hjort’ og en række andre slagord blev luftet, mens der blev holdt ganske krasse taler fra talerstolen foran de fremmødte demonstranter.

Hård retorik og hygge

Først gik borgmester Jesper Würtzen på og talte om ’nedprioriteringsbedraget’ som han kaldte det. Han fortalte om skævvridning af samfundet, om skattelettelser til de rige og hvordan bidraget vil presse den i forvejen anstrengte økonomi i Ballerup.

Talerækken blev fortsat af Michael Egelund, formand for BUPL i Hovedstaden, Morten Refskov fra Ballerup Lærerforening og Mette Hedegaard fra Enhedslisten. Der blev sunget en sang på ’Mester Jakob’ hvor utilfredsheden blev luftet på vers og enkelte bannere havde endda sneget modstanden mod de nye kampfly ind.

Selvom der var krasse ord og stærk retorik, så var alt afholdt i en god dansk fordragelig ånd, hvor det var lige så vigtigt at hygge sig som at sende et budskab til Christiansborg. Det fik man gjort og dermed blev Ballerup en af de i alt 74 byer rundt om i landet, hvor man fik sagt sin mening om det omdiskuterede bidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *