Kampen venter forude
Debat Stik imod alle løfter før valget har regeringen besluttet, at kommunerne årligt skal skære 1 pct. på budgetterne (omprioriteringsbidrag).

I Ballerup drejer det sig om 150 mill. kr over de næste 3 år. Det kan medføre afskedigelse af hundredevis af skolelærere, pædagoger og hjemmehjælpere m.fl., og forringe den kommunale service.

Med kun et år på regeringstaburetterne har Lars Løkke allerede gennemført massive forringelser af den offentlige velfærd. Det er de svageste som rammes allerhårdest. – Der er skåret benhårdt i kontanthjælp og ulandsbistand. Pensionisternes boligstøtte forringes. Uddannelse og forskning beskæres og miljø- og klimaindsatsen nedprioriteres.

Men det er jo klart, at der skal spares, når der samtidig skal gives skatterabat til de rigeste og virksomhedsarvinger, og når afgiften på dyre luksusbiler sænkes. Pengene fra svindleres og rigmænds milliardskattesnyd, og 30 mia. til nye kampfly, skal jo komme et sted fra. Og det er velfærden, som må stå for skud.

Enhedslisten har brugt 1. Maj til at varme op til Velfærdsalliancens landsdækkende demonstrationer hvor også Ballerup er med. En række faglige organisationer i Ballerup har taget initiativ til en demonstration den 12. maj. Kravet er at få Kommunernes Landsforening til at sige nej til en nedskæringsaftale med regeringen.

Sidste år lykkedes det, gennem et massivt pres, at minimere omprioriteringsbidragets skader.

Denne gang har vi allerede vundet en lille sejr, ved at regeringen, foreløbigt, har lovet at tilbageføre pengene til kommunerne som helhed, men kampen er ikke slut, for dette kunne sagtens blive startskuddet til en større national udligning, som flytter penge fra vores lokale velfærd i Ballerup, til motorveje i Jylland (som ingen vækst skaber, hverken for dem eller os). Det må ikke ske!

Derfor er der al mulig grund til at komme på barrikaden og kæmpe for bedre velfærd. Så støt op om demonstrationen den 12 maj, og fortsæt kampen alle de steder hvor du allerede kæmper, der er brug for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *