Indbrudsbølge har ramt Ballerup
indbrud-COLOURBOX-copy.jpg
Indbrudstyve kommer typisk ind via terrassedøre eller vinduer. Foto: Colourbox
politi I den sidste måned er der sket en stigning i antallet af indbrud i private hjem i Ballerup Kommune. Politiet opfordrer til nabohjælp og bedre sikring af døre og vinduer.

Hver uge holder Lokalpolitiet øje med statistikkerne over hvilke typer kriminalitet, der begås i området. Og de seneste fire-fem uger har antallet af indbrud været stigende.

»Nu skal man ikke male fanden på væggen. Det er ikke for at skræmme folk, men når jeg nu i flere uger i træk ser en stigning i indbrud, så synes jeg, at det er vigtigt at minde folk om, at der er ting, man selv kan gøre for at forebygge indbrud,« siger fagkoordinator Gitte Larsen Dalskov fra Lokalpolitiet.

»De fleste af os kender godt rådene, men vi har nok en tendens til at glemme dem lidt eller tænke, at det sker nok ikke for mig. Men det gør det altså – lige pludselig en dag. Og det har ofte store konsekvenser. Jeg har siddet med familier, hvor børnene er blevet rigtig bange, når der har været indbrud. Pludselig tør de ikke være alene hjemme længere eller vil ikke gå alene hjem til et tomt hus efter skole, fordi de er bange for, om der er uønskede gæster igen. Sådan en oplevelse sætter dybe spor, måske mere end man lige umiddelbart tror, og det er bare så ærgerligt,« understreger hun.

Nabohjælp og sikring

Hvad skal man så gøre for at minimere risikoen for indbrud?

»Først og fremmest vil jeg opfordre alle til at melde sig til ’Nabohjælp’ og dernæst at gennemgå og få sikret boligen. Det er især terrassedøre og vinduer, som tyvene kommer ind og ud af. Mange har bare sådan en ’vrider’ på terrassedøren. Det dur ikke, man skal have en lås, hvor man skal bruge nøgle på begge sider,« forklarer Gitte Larsen Dalskov, der opfordrer til at man får fat i en låsesmed, der kan gennemgå boligen.

Men hun understreger også, at det bedste råd overhovedet er Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens ’Nabohjælp’, som er ganske gratis. Man tilmelder sig enten på nettet via www.nabohjælp.dk eller man kan downloade appen til sin smartphone.

»Det handler om at holde øjne og ører åbne. Og det handler om at vise omsorg for de mennesker man bor i nærheden af. Ud over at være med i ’Nabohjælp’ er det også altid en god idé at lave aftaler med naboen om, at de for eksempel parkerer deres bil i indkørslen og smider skrald i skraldespanden, når man er væk på ferie. Og tænd-sluk-ure, der selv tænder og slukker lys eller en radio, kan også være en god og billig investering,« tilføjer Gitte Larsen Dalskov, der også selv tilbyder at komme ud i grundejerforeninger, boligafdelinger og lignende og holde foredrag om forebyggelse af indbrud. Man kan bare sende hende en mail på gla005@politi.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *