Historien om den unge Zlatan
Zlatan-sofa-copy.jpg
Dokumentarfilmen ’Den Unge Zlatan’ er historien om, hvordan ghetto-drengen Zlatan blev verdensstjerne på fodboldhimlen. Foto: DOXBIO
Film Den 1. juni har DOXBIO landsdækkende biografpremiere på dokumentarfilmen ’Den Unge Zlatan’- blandt andet i Baltoppen Bio klokken 19.

Filmen bringer publikum helt tæt på den unge Zlatan, når han fordriver tiden med computerspil i lejligheden og når han taler om sin kæreste, om sin familie, tilhørsforholdet til Sverige, og ikke mindst viser filmen hans unægtelig kæmpe talent på banen.

Kort sagt, ser man en stjerne udfolde sig for øjnene af én. En spiller, der er kendt for sin sult og som leverer mål, har fysik og teknik, som er de fleste forundt. Men også et menneske, der selv da han bliver stor stjerne, aldrig glemmer hvor han kommer fra.

Den unge Zlatan Ibrahimovic havde 350 fraværstimer som 18-årig, boede alene med sin far, der ofte flyttede op til flere gange om året. Voksede primært op i ghettokvarteret Rosengård udenfor Malmø. Faderen var ifølge Zlatan hård, men også meget stolt af sin søn og krævede konstant forbedringer på fodboldbanen.

Filmen sætter også fokus på et af de emner, som er lidt af et tabu i fodboldbranchen, nemlig hvor hårdt det kan være at komme til udlandet som ung spiller. Den unge Zlatan manglede ikke troen på sig selv, men savnede det derhjemme og havde fra start af svært ved at indordne sig den hollandske mentalitet i storklubben Ajax.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *