Held og lykke med at finde logi til flygtninge
Debat Jeg ønsker Ballerup Kommune held og lykke med at finde logi til de mange flygtninge, som kommunen skal modtage næste år.

Stod det til Dansk Folkeparti, skulle Ballerup ikke modtage nogen, idet de pågældende var blevet henvist til at bo i statslige asylcentre enten her i Danmark eller i et tredjeverdensland i stedet for at blive sendt til blandt andet Ballerup og dermed påbegynde et integrationsforløb.

I Hillerød Kommune forsøgte man det samme som Ballerup nu forsøger, nemlig at finde privat indlogering til flygtningene. Det resulterede i 0 tilbud om at huse flygtninge. Det er jo underligt, når man tænker på, at der er ganske mange såkaldte ”venligboere” i Hillerød, mærkværdigt at ikke en eneste af disse havde plads til at huse bare en enkelt flygtning.

Jeg synes, at man skal gøre, som man siger. Hvis man mener, at Danmark snildt kunne have taget imod flere asylsøgere, og hvis man er engageret ”venligboer” så må man også selv tage så meget ansvar, at man finder et ledigt værelse eller slår et telt op i sin have for at få plads til flygtninge. Har man et par børn, så kan de jo passende flytte sammen i et værelse, så der bliver et ledig værelse til en flygtning.

Det var der ingen, der var interesserede i Hillerød. Det kan være, at det er anderledes i Ballerup.

22 kommentarer om “Held og lykke med at finde logi til flygtninge”

 1. Per Mortensen siger:

  Gå hjem og vug.
  Hos dig selv Kenneth i Vallensbæk.

 2. Helle Tiedemann siger:

  Du skulle slet ikke skrive i vores avis. Her skrives om lokale forhold af lokale folk. Din racisme behøver vi ikke på tryk.

 3. Irene Jørgensen siger:

  Undskyld mig. Det er ikke ret længe siden, at Ballerup Bladet undskyldte, at de ikke fik frasorteret landspolitik fra bladet, men nu dukket der dæleme igen et læserbrev fra den racismedømte Kenneth Kristensen Berth op. Det er altså IKKE en lokal nyhed, hvad en borger i Vallensbæk Kommune mener. Det et ikke engang en nyhed. Alle ved da, at den pågældende skribent ikke ønsker flygtninge i Danmark overhovedet. Det har intet specielt med Ballerup at gøre, så kunne vi ikke snart få fokus på det lokale fremfor Kenneth Kristensen Berth som altså IKKE er borger her i Kommune?

 4. mads kjær siger:

  Jeg syntes Kenneth Kristensen Berth. Skulle holde sig langt væk fra vores Lokale Avis

 5. Martha Kristensen siger:

  Kenneth Kristensen Berth, har du overvejet at være en del af løsningen på den enorme flygtningekrise? Bare et lille øjeblik? Eller har du overhovedet ingen konstruktive forslag til, hvordan vi hjælper mennesker i nød? Er du af den opfattelse, at vi lever i en osteklokke uden ansvar for mennesker uden for osteklokken?
  Jeg er stolt af at bo i en kommune, hvor man tager ansvaret alvorligt og forsøger at finde pragmatiske løsninger på de konkrete vanskeligheder, vi støder ind i, når vi skal finde boliger til vores nye medborgere.

 6. Bjarne Rasmussen siger:

  Vi må snart være fri for Kenneth Kristensen Berths skriverier i Ballerup Bladet. Vi hører gang på gang fra bladet , at debatsiderne er lokal debat for lokale borgere – og ikke landspolitikeres meninger om det ene eller det andet. Han må for min skyld gerne skrive i Vallensbæk, men her hører det ikke hjemme.

 7. Jens Ohlsson siger:

  Kære BallerupBlad. Prøv lige at tælle op hvor mange gange den racismedømte DFer fra Vallensbæk har haft racistiske og fremmedfjendtlige læserbreve i BB. Hans gylle kommer i en lind strøm og sendes sikkert til de fleste af Vestegnens lokalaviser, blot er kommunenavnet ændret, så det får et skær af lokal relevans. Ufatteligt at BB gider bringe det. Lad os nu snart få fred for den udenbys væmligboer.

 8. Erling Petterson siger:

  Vil gerne frabede mig dine ord og tanker i mit lokalområde

 9. Martha Kristensen siger:

  Kenneth Kristensen Berth, har du slet ingen konstruktive forslag til, hvordan vi løser en vanskelig flygtningekrise? Eller mener du, vi lever i en osteklokke, hvor vi ikke har ansvar for at hjælpe mennesker i nød?
  Jeg er stolt af at bo i en kommune, hvor man søger at finde pragmatiske løsninger og påtager sig et ansvar, som rækker ud over din ansvarsløse holdning.
  Og jeg er glad for, at det ikke “står til dig”.

 10. Izzet Tokmak siger:

  I Ballerup har vi gudskelov stadigvæk menneskelige følelser og handlinger tilbage. Vi åbner gerne vores hjerter – og huse for den sags skyld, til disse stakkels mennesker. Du skal såmænd ikke være bekymret K.K.

  Hilsen en tidligere flygtning fra 1992 – nu selvstændig siden 2015.

 11. Jack nør siger:

  I Furesø Kommune er det lykkedes at indgå ni aftaler med private om at huse 12 af de 73 flygtninge, som kommunen skal modtage og integrere i år, bare lige for at nævne en kommune i vores nærområde hvor det er lykkes dem med privat indkvartering. Du burde lave lidt hjemme arbejde før du udtaler dig Kenneth.

 12. Poul E. Pedersen siger:

  Ha, ha, ha.

  Sjovt at se hvordan medlemmer af Socialdemokratiet nu forsøger at lukke andre ude, fra at debattere vigtige lokale problemer.
  Når nu almindelige argumenter ikke findes. ?

  For naturligvis er ALLE velkommen til at skrive og debattere om lokale forhold her i Ballerup kommune.
  Det skal hverken medlemmer af Socialdemokratiet eller andre partier blande sig i. ??

  Og til de der her syntes ramt af en DF fobi, og syntes ude af stand til læse og forstå, kan jeg oplyse at K.K. Berth jo netop skriver om lokale forhold. ?
  Nemlig at Ballerup kommune skal finde logi til de nuværende som kommende flygtninge. ??
  Kan dette fromme ønske være mere lokalt. ??????

  Men til beroligelse for K. K. Berth kan jeg oplyse at den lokale klub af
  “venligboere” naturligvis som de første vil vige pladsen i deres bolig for de stakkels, forfulgte og sultne migranter der er rejst den lange vej helt herop, igennem adskillige sparsommelige lande, for netop at lande hos os her i kommunen.

  Og sådanne stræbsomme personer skal vel behandles godt. ??
  Idet Kommunen må huske at disse migranter har et retskrav på at få en bolig før alle Danskere. ??

  Så: Sørensen, Olsen, Jensen m.m.
  I må vente en rum tid endnu før i kan få en bolig. Der er og vil komme mange flere før jer.
  Spørg blot Kommunen. ??

 13. Karsten Kriegel siger:

  Sikken en iver fra vores socialdemokratiske medlemmer for at holde debatten nede.

  Jeg går ud fra, at de selvsamme politikere naturligvis tager samme afstand, næste gang Mette Frederiksen optræder i avisens spalter.

 14. Per Mortensen siger:

  Nu bor fru Mette Frederiksen i Ballerup.
  Den højeste placeret politiker vi har haft.
  Jeg mener at fru Mette Frederiksen altid har været en gevinst for byen.
  Og ville da håbe at vi havde politikere fra andre partier, der boede her.
  Som repræsenterede hvor by på tinge.

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Og Per Mortensen.

   Vil Du så ikke være så venlig at konkretisere hvilken gevinst Mette Frederiksen har været for Ballerup og dets borgere. ????

 15. Kathrine Lindbæk siger:

  Jeg bor heller ikke i Ballerup Kommune, men lige på kanten. Jeg tillader mig også at kommentere dette indlæg.
  Sjældent har jeg hørt mage til vrøvl. Lad mig spørge dig Kenneth, at når nu DF mener, at vi skal tilgodese ældre og gamle, betaler du så lidt ekstra af din løn? Eller måske gør noget ekstra som at gøre rent for en, der ikke får nok hjælp?
  Er du virkelig valgt til nogen som helst tillidspost? Sørgeligt.

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Kathrine Lindbæk.

   Tilsyneladende har Du helt misforstået hvad det drejer sig om.

   For det første har flygtninge, eller hvad de nu kan betegnes som, retskrav på en bolig før Danskerne.
   Dette går selvsagt ud over de, som Du skriver, svage og ældre borgere i kommunen der har stået i kø til bolig, og som nu må træde tilbage i køen for at de nysankomne kan få deres plads.

   For det andet er det selvsagt en offentlig hemmelighed at de stigende udgifter til “flygtninge” både på landsplan som lokalt vil gå ud over vor, gennem generationer, oparbejdede velfærds- og bistandssystem.
   Og følgelig først vil ramme de svage og mindrebemidlede i vor kommune.

   Selvom Ballerup kommune, indrømmer jeg, gør alt for at mildne følgerne af de stigende udgifter kommunen vil få gennem årene.

 16. Kathrine Lindbæk siger:

  Til Poul E. Pedersen.
  Jeg tror såmænd ikke, at jeg misforstår så meget.
  Jeg læste læserbrevet som om, at “Venligboere” opfordres til at stille en bolig til rådighed med en slet skjult undertone af, at “når I nu så gerne vil hjælpe”. Så det adresserede jeg med, at når nu DF “så gerne vil hjælpe ældre og gamle”, så kan det enkelte medlem af DF vel selv byde ind med private midler/arbejdskraft, fuldstændig i lighed med opfordringen i læserbrevet fra Kenneth Kristensen Berth. Men det er jo nemmere blot at skyde på andre, end selv at være med til at tage et ansvar. Det gør Venligboerne, som yder en fantastisk indsats.

 17. Per Mortensen siger:

  Jeg bliver da stolt og glad på deres vegne , når Ballerup borgere gør det godt.
  Uden for vores pastorat Poul.
  Om det så er Ballerup drengene Nicolaj Jørgensen i FCK eller Boilesen i Ajax Amsterdam og på landsholdet.
  Eller Mette Frederiksen som minister og parti leder for Danmarks største parti.
  Og der findes da masse andre borgere, der gør Ballerup ære.
  I store og små job.
  Vi jo alle en slags ambassadører for vores by.
  Her er venlig boerne er godt eksempel også

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Og Per Mortensen.

   Solen skinner. De små fugle synger i træerne, og der er mums på grillen.

   Vi går stadig de lyse tider i møde og nu er det snart week-end. ??

   Dette kommer ganske vist ikke indlægget om husning af flygtninge her i kommunen ved.
   Men er blot en fortsættelse af Dine ligegyldige indlæg om hvem Du beundre og hvorfor.

   I øvrigt venter jeg, og sikkert andre, svar på mit spørgsmål om hvilke gevinst, Du proklamere at Mette Frederiksen er for kommunens borgere. ???

   Og for at komme tilbage til tråden: hvor mange flygtninge Du selv, sådan helt privat vil huse. ??
   🙂

 18. Per Mortensen siger:

  Bare en service oplysning.
  Kenneth Berth har ved de to sidste valg opnået 50 og 73 stemmer i hele kommunen.
  Ved de to sidste folketingsvalg.

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Per Mortensen.

   Der kan man alligevel se. ??
   Så noget godt MÅ manden vel indeholde. ????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *