Gratis hudtjek på Euromelanoma Dag
kræft I dag er der gratis tjek af modermærker til de 100 første fremmødte på Ballerup Hudklinik fra klokken 13.

Den væsentligste årsag til modermærkekræft er solens og solariernes UV-bestråling. Derfor er årets tema på ’Euromelanoma Dag’ netop solforebyggelse. Euromelanoma er et netværk af europæiske dermatologer, der arbejder med vidensdeling og information omkring, hvordan man forebygger hud- og modermærkekræft.

På Ballerup Hudklinik, der ligger i Helsehuset ved siden af rådhuset, holder speciallæge Elisabeth Ammitzbøll Holm sammen med tre kollegaer ’åbent hus’ på Euromelanoma Dag, onsdag den 11. maj fra klokken 13. Her vil de første 100 fremmødte få mulighed for et gratis tjek af deres modermærker.

I følge Kræftens Bekæmpelse får omkring 2000 danskere hvert år konstateret modermærkekræft. Og antallet af tilfælde af både almindelig hudkræft og modermærkekræft er stigende.

Det oplever Elisabeth Ammitzbøll Holm desværre også i sin klinik i Ballerup, hvor hun alene i marts måned fandt syv nye tilfælde af modermærkekræft, heraf to der havde spredt sig – og begge hos personer under 50 år.

Så der er god grund til at få tjekket sine modermærker – og den 11. maj kan man altså få det gjort gratis uden tidsbestilling, hvis man er blandt de 100 første, der møder op på klinikken i Ballerup fra klokken 13.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *