Førerhunden Kato var på skolebesøg
Førerhund-på-Hedegårdsskolen-22.jpg
Jens Holger Jensen har sin førerhund Kato med alle vegne og den er en uvurderlig hjælp for ham i det daglige. Foto: Flemming Schiller
Arbejdshund Jens Holger Jensen fra Ballerup og hans førerhund Kato besøgte 0. klasserne på Hedegårdsskolen i anledningen af den internationale førerhundedag.

Der gik et kollektivt ’Nåååårrrhhh’ igennem flokken af 0. klasse-elever, da 60-årige Jens Holger Jensen fra Ballerup trådte ind i den lille cirkel sammen med sin trofaste følgesvend, førerhunden Kato.

Hvor gammel er den? Hvad hedder den? Bider den? Er det en dreng eller en pige? Spørgsmålene ville ingen ende tage for de små nysgerrige hoveder, der lyttede koncentreret med, når Jens fortalte.

»Hunden hedder Kato. Det er en dreng. Den er otte år og nej, den bider ikke,« kunne Jens Holger Jensen berolige eleverne med.

Vigtig viden

Jens og Kato besøgte Hedegårdsskolen onsdag den 27. april, som en del af Dansk Blindesamfunds landsdækkende markering af den internationale førerhundedag.

Formålet er at fortælle børnene hvad en førerhund er – og hvordan den kan hjælpe en blind person med en masse ting i hverdagen.

»Hvis vi for eksempel forestiller os, at jeg står ved et stoppested og venter på bussen. Når så bussen kommer, hjælper han mig med at finde døren, og når vi er kommet ind i bussen siger jeg ’find stol’,« forklarer Jens Holger Jensen, mens han viser øvelsen og sætter sig til rette på den stol, Kato har ledt ham hen til.

Med i Ballerup Centret

Jens har haft Kato i seks år og er sammen med den 24-syv, som han selv siger.
»Må du godt have den med ind i Ballerup Centret?« spørger én af eleverne.

Og ja, det må Jens godt – og han har også haft den med på hospitalet, fortæller han. For en førerhund er ikke ’’bare’’ et kæledyr, men også en arbejdshund, der skal hjælpe føreren.

»Derfor må man heller aldrig gå hen til førerhunde – eller andre hunde for den sags skyld – når man møder dem på gaden,« forklarer Jens.

»Træner du den derhjemme?,« ville en anden vide.

»Ja, hver dag. Og et par gange op året tager vi til Jylland sammen med en masse andre, der også har hunde,« svarer Jens.

»Hvad kostede den?« spørger én.
»Omkring 180.000 kroner,« svarer Jens.

Dagens besøg slutter med at alle elever som har lyst – og det er mange – stiller sig på en lang række, og så får de lov at klappe Kato, mens de siger farvel og tak for i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *