Fitness, fællesskab og frisk luft
lokale_motionshold_4.jpg
Det handler om livskvalitet mere end vægttab for Sara Wammen. Foto: Flemming Schiller
træning Sara Wammen fik nok af fitnesscentre og maskiner, hun ville udenfor og træne i det fri. Først lokkede hun naboerne med, nu har hun fire hold om ugen til ’fitness i det fri’ i lokalområdet.

40-årige Sara Wammen er uddannet ergoterapeut og personlig træner. Hun har i mange år arbejdet i forskellige fitnesscentre, men var kørt lidt sur i det, og ville egentlig meget hellere træne og undervise udenfor i den friske luft.

Hun bor selv med sin familie i Digterparken i Ballerup, så da hun for halvandet år siden besluttede sig for at forsøge at stable nogle fitness-hold på benene, blev det i første omgang i nabolaget.

»Jeg lavede sådan en lille flyer, som jeg delte rundt til mine naboer i Digterparken, hvor jeg tilbød at de kunne komme og være med til fitness i det fri,« fortæller Sara Wammen, der er selvstændig og driver sin biks Succeslivet.dk.

10 personer meldte tilbage på hendes flyer, og så var første fitnesshold en realitet. Siden er forretningen vokset til fire hold og omkring 50 aktive motionister, der mødes i Digterparken eller i Egebjerg til en omgang fitness under åben himmel.

Fotogalleri: Billeder fra træningen i Digterparken

Man kender hinanden

»Det er vidt forskellige mennesker, der kommer til træningen. I går var vi 24 personer – den yngste 15 og den ældste omkring 80 år. Folk synes ligesom jeg, at det er rigtig fedt at træne udenfor, og jeg sørger altid for, at der er masser af variation i træningen, så jeg rammer alle. Og så bruger vi omgivelserne; bakker, bænke, stakit og sten – og hinanden til at lave en masse sjove øvelser,« fortæller Sara Wammen, der ud over to ugentlige hold for alle også har udvidet med et familiehold for børn og forældre samt et mor-med-barnevogn-hold, som er blevet et hit i flere mødregrupper.

lokale_motionshold_2-lysnet

»I starten var det mest folk fra Digterparken og omegn der tilmeldte sig, men nu kommer de alle mulige steder fra, fordi folk lige hiver en veninde eller kollega med. Men jeg sørger for at holdene ikke bliver for store – ikke mere end 25 personer, så der stadig er den der fællesskabsfølelse af at man kender hinanden,« forklarer Sara Wammen.

Fedt at være selvstændig

Selvom der er fart på til træningen er det ikke hårdere, end at alle kan være med.

»For mig handler træning om livskvalitet mere end vægttab. Jeg fokuserer på, hvad der kan give mere energi, så man fungerer bedre i hverdagen,« tilføjer Sara Wammen, der udover fitnessholdene også stadig fungerer som personlig træner og ergoterapeut ved siden af.

»Det er selvfølgelig fedt og virkelig sjovt at se, at det der startede som en god idé for lang tid siden, nu er blevet til virkelighed. Og det er fedt at være selvstændig og kunne tilrettelægge sin egen tid. Det bliver meget mere personligt, og man får en helt anden relation til folk, end jeg gjorde da jeg arbejdede i fitnesscentre, siger Sara Wammen, som allerede er i fuld gang med at videreudvikle sin forretning til også at omfatte deciderede livsstils-forløb for folk, der har brug for mere gennemgribende forandringer i deres liv.

lokale_motionshold_14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *