En mobilfri skoledag er en gave til alle
Debat De forstyrrer undervisningen, distraherer eleverne og lærerne. Det er den indflydelse som mobiltelefoner og smartphones har fået på vores skoler og det bliver der nødt til at blive gjort noget ved.

Flere og flere skoler rundt om i landet vælger at indfører forbud imod mobiler i skoletiden, og dermed gør skoledagen mobilfri. Resultaterne har været yderst positive for alle de involverede parter, og selvom det ganske sikkert er angstprovokerende for eleverne at skulle sige farvel til mobiltelefonen fra morgenen af, så er reaktionen oftere en befrielse.

Derudover har de skoler som har indført forbud, også oplevet en ændring i elevernes sociale mønstre. Der tales mere, laves fælles sociale aktiviteter i modsætning til før, hvor frikvarterne helt og aldeles var forbeholdt mobilerne.

Så i mine øjne vil skoler som gør skoletiden mobilfri, give sig selv, eleverne og lærerne en gave. Bedre undervisning, mere opmærksomhed og øget fællessociale aktiviteter.

Der vil sikkert være elever og forældre der synes, at et sådant forbud er en indskrænkning af den personlige frihed osv. og det må de gerne mener, men siden hvornår har det været en menneskeret at opdaterer sin Facebookprofil i skoletiden eller have informationer til sit barn der er så vigtige at de ikke kan vente til efter skole?

Hvis det drejer sig om meget alvorlige situationer så har skolen altså en telefon man kan bruge.

Sådan var det for 30 år siden og sådan er det også i dag.

Det er selvfølgelig den enkelte skoleledelses suveræne afgørelse om man ønsker at lave en mobilfri skoledag, men der skal herfra lyde en politisk opfordring og støtteerklæring til de af vores skoler der har viljen til at gøre det.

Giv vores børn, lærerne og jeres skoler denne gave, for i min verden er det præcis hvad det er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *