Børnehuset Rosenlund fylder 50 år
børnehuset-rosenlund-copy.jpg
Der bliver fejret fødselsdag i Børnehuset Rosenlund tirsdag den 17. maj. Det er 50 år siden at huset stod færdigombygget klar til at huse Skovlundes børn som halvdagsbørnehave. Foto: Arkivfoto
Historie Én af børnehusets tidligere pædagoger og nuværende bestyrelsesmedlemmer fortæller her historien om, hvordan Børnehuset Rosenlund blev til.

For enden af Tangevej i Skovlunde lå et rødt murstenshus med kælder og førstesal og med en dejlig stor have. Udenfor på marken piplede tulipanerne frem, for her havde der ligget et gartneri, og køerne gik og græssede længere op mod Harrestrupvej. Året er 1966.

Menighedsrådet med Pastor Aage Sørensen havde købt huset, der var bygget i 1943. Det var et dødsbo, og blev ombygget til Rosenlund Menighedsbørnehave.

Der havde været annoncer i de to lokale blade. Her søgte man børnehavebørn 2 x 25 børn på hold fra klokken 8-12 og igen fra klokken 13-17. Tilmeldingen var stor, og snart stod der 100 børn på ventelisten.

Halvdagsbørnehave

I Skovlunde syd var der i begyndelse af 60’erne bygget mange etplanshuse og mange mødre var hjemmegående, derfor kunne man oprette en halvdagsbørnehave.

Børnehaven blev oprettet som en selvejende institution på driftsoverenskomst med kommunen, og er nu i jubilæumsåret blevet en privatbørnehave.

Der var ansat en leder Sigrid Meyer Andersen, fire halvdags pædagoger og to heldags medhjælpere og børnene var fordelt på to stuer formiddag og eftermiddag. De mindste boede på førstesalen, de store i stueetagen hvor der også var et lille køkken og kontor. I kælderen var der garderobe.

Ikke ud på fortovet

Der var ingen hegn omkring huset, men uskrevne regler om, at man ikke gik ud på fortovet, og kun gik ud på marken ved siden af, hvis man havde fået lov, og det fungerede fint. Efter nogle år blev der plantet et buskhegn ud mod marken med planter, børnehaven fik foræret af Statens Plante Forsøgscenter, der lå, hvor Skovlunde Kirkegård nu ligger.

Legepladsen havde en lille sandkasse, der dog blev udvidet i 1971, hvor forældre havde arbejdsdag og brugte jernbane sveller til at bygge en stor sandkasse. Man vidste ikke bedre, og nu arbejdes der stærkt på at lave en ny forældrearbejdsdag, så svellerne kan blive udskiftet med robinietræ.

Huset har senere fået en tilbygning, der huser køkken og kontor, og børnehavens navn blev ændret til Børnehuset Rosenlund med heldagsbørnehave med åbningstider fra 6.30 til 17.00.

Hans Müller er leder og i dag er der 43 børn og syv medarbejdere ansat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *