Børnehave på pilgrimsfærd
Pilgrimsvandring-foråret-2016-2-copy.jpg
Børnehuset Bispevangens storgruppe tog på pilgrimsvandring med skoletjenesten i Pederstrup. Foto: privatfoto
læring En helt almindelig onsdag i april kunne folk i Måløv og Ballerup opleve et særegent syn: En børnehave anført af munken Peder og bondekonen Bothil, vandrende på en pilgrimsfærd mod den hellige kilde i Måløv.

Undervejs var der ømme fødder, historien om Skt. Jakob der blev til Skt. Ib og et besøg i Måløv Kirke, hvor de mange kalkmalerier fra middelalderen blev et højdepunkt, inden de mange pilgrimme slog sig ned ved den hellige kilde ved den nye kirkegård.

Børnene i Børnehuset Bispevangens storgruppe har siden sommerferien arbejdet med middelalderen frem mod, at børnene skulle starte i SFO 1. maj. I forbindelse med at Ballerup Kommune i efteråret etablerede en Kulturtjeneste blev der skabt en kontakt mellem børnehuset og den nye skoletjeneste i Pederstrup.

»Opgaven lød på at skabe en lærerig oplevelse for børnene, som havde rod i lokalområdet og relation til middelalderen. Kirkerne er jo helt fantastiske levn fra middelalderen, og vi ved at folk rejste til Måløv for at blive helbredt ved en hellig kilde ikke langt fra kirken. Samtidig er Måløv Kirke indviet til Skt. Ib, pilgrimmenes helgen, så det var nærliggende, at lade børnene prøve en pilgrimstur på egen krop,« fortæller Sara Kvist fra Skoletjenesten.

Pilgrimsvandring,-foråret-2016-(1)-copy

Munken Peder ledte børnene mod den hellige kilde i Måløv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *