Åbent brev til kultur- og fritidsudvalget
Debat På et møde mandag den 2. maj 2016 er morgensvømmerne blevet præsenteret for, at kultur- og fritidsudvalget har besluttet, at afskaffe morgensvømningen i første omgang i skolesommerferien. Ingen ved dog hvad fremtiden vil bringe.

Lad mig begynde denne henvendelse med lidt historie. I starten af 90’erne talte man meget om ombygning af svømmehallen. Morgensvømmerne var også den gang en aktiv del af svømmerne der havde deres daglige gang i svømmehallen. Vi deltog aktivt i byggestyrelsen, og var med rundt og se på andre renoverede svømmehaller. Det var dengang vi havde hele svømmehallen for os selv hver morgen.

Det holdt selvfølgelig ikke i længden. Triton ønskede også at træne om morgenen, i første omgang bare på to baner. Det kunne vi godt se det fornuftige i, også da de to baner blev til tre.

Triton har nu rettet henvendelse for at få endnu en bane, Det vil betyde at de mange morgensvømmere har fire baner tilbage, hvor en bane går fra til hurtigsvømmerne. Det er ikke en rimelig fordeling.

Vi synes det er både ærgerligt og tarveligt at udvalget ødelægger en sund og udviklende aktivitet. Vi ved godt at mange af os efterhånden er kommet op i alderen, men en del af os passer stadig vort daglig arbejde. Vi holder os i gang, både ved at bevæge os og ved det sociale samvær vi har hver morgen. Vi er også sikre på, at vi holder os bedre raske, og sparer kommunen for mange penge som ellers vil gå til hospitalsindlæggelser.

Lad os dog få lov til at beholde disse timer i svømmehallen i tidspunkter hvor vi kun generer et fåtal at andre svømmere. Morgensvømmerne vil gerne invitere udvalget over i East Kilbride Badet en morgen, så I ved selvsyn kan se, hvad det er I er i gang med at ødelægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *