Usande påstande om borgmesterens udtalelser
Debat Kenneth Kristensen Berth, som er medlem af Folketinget for DF, skriver i sidste uges udgave af Ballerup Bladet, at han ”har forstået”, at Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen vil ”finde på særlige ydelser”, for at hjælpe de borgere, der bliver ramt af den mindre integrationsydelse og af kontanthjælpsloftet.

Her må jeg lige gøre opmærksom på, at kontanthjælpsloftet, i modsætning til hvad Kenneth Kristensen Berth giver udtryk for, også rammer etnisk danske borgere og sågar enlige forsørgere.

Det er da herligt, hvis Folketingets medlemmer følger med i vore kommunalbestyrelsesmøder, men det ville være rart, hvis de gjorde det ordentligt, her er der desværre noget, der tyder på, at Kenneth Kristensen Berth enten har hørt efter med et halvt øre, eller har fået refereret noget fra det seneste møde fejlagtigt.

De ydelser, som borgmesteren omtalte, er enkeltydelser efter aktivlovens paragraf 81 og 81a samt 82 og 82a. Der er således ikke tale om, at borgmesteren er ude i at lede efter supplerende ydelser til folk. Borgmesteren nævnte blot, at vi måtte forvente et øget pres på ansøgninger om enkeltydelser, og at der også ville være nogle – men ikke alle – der ville være berettiget til disse, hvilket ville øge kommunens udgifter.

Kenneth Kristensen Berths udsagn om, at det ikke er Christiansborgs hensigt med de nye lavere ydelser, at der skal udbetales enkeltydelser til nogen, undrer mig noget. Mener DFs medlem af dette lands lovgivende forsamling, at vi ikke er lige for loven og at ovenstående paragraffer i aktivloven ikke gælder visse udvalgte grupper? Dét er da netop ikke lovmedholdeligt, hvis vore embedsfolk begynder at administrere på den måde.

Det står naturligvis Kenneth Kristensen Berth frit for at mene, hvad han vil, men det klæder ham ikke at komme med urigtige påstande om, hvad borgmesteren i Ballerup Kommune har givet udtryk for. I Ballerup Kommune overholder vi gældende lovgivning, og vi finder naturligvis ikke på at udbetale ydelser, der ikke er lovhjemmel til.
(forkortet af redaktionen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *