Svar til Kenneth Kristensen Berth
Debat 492 borgere i Ballerup Kommune (+deres børn) bliver ramt af det nye kontanthjælpsloft.

På kommunalbestyrelsens møde i marts var der et punkt om dette. Herunder hvilke konsekvenser det kan have for borgene, og hvordan kommunen ville forholde sig i denne situation. Kommunalbestyrelsens møder bliver sendt på nettet – og det da fint, at møderne også har interesse for folk, der som Kenneth Kristensen Berth (KKB) bor uden for kommunen.

På mødet gjorde jeg rede for, at det vil have som konsekvens, at en række borgere i Ballerup vil blive sat så meget ned i ydelse, at det vil være svært for nogle af dem af at betale deres husleje.

Man kan derfor frygte at flere borgere bliver sat ud af deres bolig, hvis de ikke finder et job.
Jeg redegjorde for, at Jobcenter Ballerup vil gøre en ekstra indsats for at hjælpe de ledige i job.

Jeg nævnte også på mødet, at det er næppe er realistisk, at der kan findes 492 nye job i Ballerup Kommune.

Derfor kan der være borgere, der bliver nødt til at flytte ud af deres bolig. Eller borgere der ikke har råd til tandlæge, medicin eller andre større nødvendige udgifter. Her nævnte jeg, at for nogle af disse borgere kan der blive tale om, at kommunen må yde enkeltydelser.

Jeg understregede, at disse enkeltydelser kun kan ydes, når der er hjelm for dette. Der er altså ikke tale om, at Ballerup Kommune hverken kan, vil eller må give ydelser ud over det, som er fastsat i den lovgivning, som KKB og det øvrige Folketing har vedtaget. Jeg må indrømme, at jeg er ærgerlig over, at KKB lægger mig ord i munden, jeg ikke har sagt.

Så må jeg også sige til KKB, at jeg ikke har udtalt mig for, at der skal ske masseindvandring til Danmark. Jeg mener bestemt ikke, at hverken Danmark eller Ballerup Kommune skal løse verdens flygtningeproblemer alene. Jeg har sagt, at de nye borgere, som staten har bestemt, vi skal modtage, dem skal vi have i gang med at blive en del af kommunen og arbejdsmarkedet – lære dansk sprog og kultur – så vi undgår dårligt integrerede borgere. Men det var slet ikke det, som punktet på kommunalbestyrelsen handlede om.
(forkortet af redaktionen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *