Støjvold forlænges med udenbys jord
trafiklarm tøjvolden ved Motorring 4 skal forlænges fra Harrestrup Ådal til Ballerup Super Arena. Jorden der skal bruges i volden kommer fra andre byggeprojekter.

Det har længe været på tegnebrættet, at den eksisterende støjvold, der dæmper trafiklarmen fra blandt andet Motorring 4, i området ved Svanesøen, Marbæk Golfbane og boldbanerne i Ballerup Idrætspark, skal forlænges. Nu er der givet politisk grønt lys for, at byggeriet af forlængelsen af støjvolden kan begynde.

Planen er, at støjvolden skal forlænges fra Harrestrup Ådal til Ballerup Super Arena og de indledende øvelser er allerede i gang. Både projektering, tilladelser og anden forprojektering kører efter planen og tirsdag aften satte kommunalbestyrelsen fire millioner kroner af til anlægget af støjvolden.

Støjvolden etableres i to etaper og påregnes færdig til næste år og det skulle efter planen koste 3,5 millioner kroner at bygge støjvolden, etablere en arbejdsvej, rydde beplantning samt diverse andre anlæg. Dertil kommer den miljøtekniske og administrative del af projektet, der løber op i en halv million kroner.

Samtidig med, at politikerne satte fire millioner kroner af til byggeriet, så regner de også med gode indtægter på projektet. Faktisk indtægter, der overstiger udgifterne.

Jord fra banebyggeri

For at bygge støjvolden skal der, ikke overraskende, bruges en ordentlig bunke jord. Faktisk 113.000 m3 overskudsjord til hele støjvolden. Den jord ’importerer’ Ballerup Kommune fra andre kommuners anlægsprojekter og dermed tjener Ballerup Kommune penge på at overtage, opbevare og bruge andre kommuners overskudsjord.

På den måde regner med Ballerup med at tjene 8,5 millioner kroner på at modtage den fremmede jord, en indtægt der vil ryge direkte i den slunkne kommunekasse.

»Vi har faktisk i en del år haft indtægter på at overtage andre kommuners jord fra deres byggeprojekter. Det er nemlig rigtig dyrt at komme af med overskudsjord, så det vil vi gerne påtage os, da vi kan bruge jorden til vores projekter. Jeg tror, at jorden kommer fra anlæggelsen af Ringstedbanen, der i den grad kaster noget overskudsjord af sig. Hidtil har vi brugt indtægten til Harrestrup Ådal, men nu bruger vi pengene til forskellige projekter efterhånden som der er behov,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *