Sæt handling bag ordene
Debat Det var dejligt at socialdemokratiet støttede Enhedslistens forslag til kommunalbestyrelsen om at tage principiel afstand fra regeringens grove ulige fastfrysning af grundskylden, kun for private ejere.

Men ærgerligt at de ikke tør sætte handling bag ordene, og i det mindste gå med til bare at undersøge om det på en eller anden måde er muligt at afbøde konsekvenserne for lejerne.

Borgmester Jesper Würtzen var på kommunalbestyrelsesmødet selv inde på at det var mærkeligt at man ikke fx valgte en stigning på 3.3% for alle i stedet for 0% til ejere og 6.6% til lejere. Men det er da netop en mulighed man kunne se på i Ballerup Kommune: Hæv grundskyldskyldspromillen, og giv så de almene boliger en delvis fritagelse, på den måde kan man udjævne uretfærdighederne, og alle er med til at dele byrden ligeligt. Jeg kan ikke rigtig bruge det til noget at hobbyjurister som Kåre Harder Olesen og andre ikke mener, at loven om Kommunal ejendomsskat ikke tænker på almene boliger, når der henvises til fritagelse for »institutioner med almennyttigt formål«.

Man meddeler rask væk fritagelse for grundskyld til golfbaner, så dem der ikke mangler noget kan komme billigere ud og fornøje sig. Helt latterligt bliver det, at de borgerlige partier ikke mener, at kommunalbestyrelsen skal diskutere en kommunal ejendomsskat. Det viser hvor lidt de giver for det kommunale selvstyre.

Hvis der er politisk vilje, så er der også en vej, og den vilje håber jeg at socialdemokratiet vil finde frem. Så skal Enhedslisten nok vise vejen.

5 kommentarer om “Sæt handling bag ordene”

 1. Thomas Kruse Petersen siger:

  Betaler Hr.Andreasen 3.500 kroner om måneden i boligskat ? Det gør jeg og min pension udgør 7.836 kroner om måneden. Prøv at regne lidt på det ! Måske Jens W.Andreasen vil forklare, hvorfor det overhovedet er rimeligt, at man skal betale skat af en grund der er købt og betalt for 60 år siden. Vores grund er vurderet til 972.000 kroner og om fem år, er der opkrævet over 800.000 kroner i boligskat. Noget af en skatteprocent og Hr. Andreasen synes altså ikke, at det nok.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Det er overhovedet ikke rimeligt!

  Første stop er at grundskylden nu er fastfrosset. Men Konservative ser helst, at al skat på bolig afskaffes.

 3. Hej Thomas Petersen,

  Det er bestemt et problem at den løbende beskatning på den jord man “låner” af fællesskabet kan løbe op i så mange penge at det kan blive mere end vanskeligt at betale ud af en pension. Derfor er der jo også mulighed for at indefryse grundskyldsbetalingen som pensionist.
  Den mulighed har man desværre ikke som lejer, heller ikke som beboer i et seniorbofællesskab.
  Selv betaler jeg 1369 kr. om måneden i boligskat. Men “min” grund er så også kun vurderet til 565.000, og er da også kun et ganske lille frimærke med et rækkehus på. Og jeg ejer jo ikke selv grunden.
  Men, for at vende tilbage til mit debatindlæg, så gør jeg jo sådan set bare opmærksom på det åbenlyst urimelige i at lejeboliger skal stige i boligskat, og det skal ejerboliger ikke. Du ejer en grund, og stiger ikke i skat. Jeg lejer et hus på en grund jeg ikke ejer selv, og jeg stiger i skat.
  Samtidig må vi som lejere leve med at vores grundværdi bliver fastsat efter priserne på ejerboliger i området, selvom det er en helt fiktiv forestilling at de grunde vores boliger er bygget på skulle kunne gøres til genstand for handel på ejermarkedet.

  Bedste hilsener
  Jens

 4. Thomas Kruse Petersen siger:

  Jeg låner ikke noget jord. Grunden er som sagt købt og betalt i 1955. Du vil hæve grundskyldspromillen og fritage almennnyttige boliger for grundskyld. Så jeg skal altså finansiere, at din husleje falder. Lejere har ret til boligsikring, varmetilskud og de kan klage over huslejen til huslejenævnet. Husejere er frataget al klageret frem til 2018 og lur mig om det ikke fortsætter. Jeg klynker ikke over, at være husejer. Det var mit valg. Jeg er bare meget træt af, at du opfatter boligejere som grådige investorer. Vi er bare almindelige mennesker, der har valgt en anden boligform. Det er ekstremt dyrt, at vedligeholde et hus i Danmark. Hvis jeg i 1981 havde valgt, at fortsætte som lejer, havde jeg i dag haft over tre millioner i banken. Tro mig, et hus er en dårlig investering og man skal kun købe fordi man virkelig vil bo i netop den bolig.
  Hilsen Thomas

 5. Nej, det har du helt misforstået. Jeg foreslår en udligning, sådan at ejere og lejere stiger med den samme procentsats, istedet for at du helt skal friholdes for stigning, mens lejerne får den fulde stigning.
  Mvh
  Jens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *