Nu skal musikken ud over rampen
mere_monitor_8.jpg
’Papa’ Branca (t.v) og Frank Weinberger kan nu glæde sig over, at ’Mere Monitor’-projektet kan skydes i gang. Det skal åbne en ny musikalsk verden i Ballerup. Foto: Flemming Schiller
Projekt Musikprojektet ’Mere Monitor’ har fået samlet de fornødne midler. Nu skal de omsættes til et musikalsk projekt for unge Ballerup-talenter.

For nogle måneder siden skrev Ballerup Bladet om det musikalske projekt ’Mere Monitor’ med base i ungdomskulturhuset Vognporten. Planen var at bygge en slags uddannelse op, hvor unge musikalske talenter kan melde sig til en audition og en camp, hvor de skal møde, arbejde sammen med og bedømmes af en række musikalske fagfolk. Der manglede bare en pose penge, inden planerne kunne realiseres.

Nu er pengene stort set skaffet og derfor sætter folkene bag, Frank Weinberger og Jimmi ’Papa’ Branca, gang i det nye musikalske projekt.

»Vi har fået rigtig mange tilskud fra en række musikalske foreninger og andre aktører. Det er vi glade for, så nu har vi fået nok til, at vi kan sætte projektet i gang. Vi har også selv nogle midler og resten skaffer vi i 2017. Men det bliver spændende at komme i gang med at rykke musikscenen i Ballerup,« siger Frank Weinberger.

Allerede nu er der åben for tilmeldinger på www.meremonitor.dk, hvor man kan udfylde en ansøgning og derefter være med i konkurrencen. Der er deadline for tilmelding den 1. juni 2016.

Musik på tværs

Der er ikke nogen faste rammer for, hvilken slags musik der kan komme i betragtning. Men håbet er, at der vil komme mange forskellige genrer.

»Der er plads til alle genrer. Vi regner med at udtage 10-12 deltagere til sidst og der håber vi, at vi både har folk der kan spille rock, elektronisk musik, kan synge og en masse andet. Det vigtigste er, at det er dygtige unge, der vil noget med deres musik,« siger Jimmi ’Papa’ Branca.

Målet med projektet er at skabe en ny og yngre musikscene i Ballerup.

»Der er rigtig mange klassiske rockbands. Men vi kunne godt tænke os at krydse genrerne og skabe noget nyt. Samtidig ville det være en læreproces for alle,« siger Frank Weinberger.

Bagmændene vil nu afvente, hvad der kommer ind, og derefter skal de håbefulde unge så igennem camps og sessions med en række skrappe musikere og dommere, blandt andet Mel Gaynor fra Simple Minds.

Det er ikke kun musikere i gængs forstand, der kan melde sig til. Det er både dem, der spiller i bands, dem der synger, dem der rapper, singer-songwriters, dem der producerer elektronisk musik og musikalske talenter generelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *