Ministeren kom forbi til en integrationssnak
inger_støjberg_4.jpg
Integrationsminister Inger Støjberg besøgte torsdag virksomheden Botica Entreprise i Ballerup og fik snakket en masse om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet. Foto: Flemming Schiller
Virksomhedsbesøg Virksomheden Botica Entreprise fik torsdag eftermiddag besøg af integrationsminister Inger Støjberg. Hun ville høre om firmaets erfaringer med at ansætte flygtninge.

I denne tid bliver der talt rigtig meget om de mange flygtninge, som kommer til landet og hvad vi kan gøre for at integrere dem – både samfundsmæssigt og på arbejdsmarkedet.

En af de virksomheder, som har taget det ansvar alvorligt er Botica Entreprise A/S i Ballerup. Her har man haft flere flygtninge i praktik og har senest valgt at fastansætte Annan fra Syrien. Annan er uddannet smed og mekaniker fra Syrien og er altså nu en del af virksomhedens arbejdsstyrke.

Det var på den baggrund, at integrationsminister Inger Støjberg (V) torsdag eftermiddag besøgte Botica for at høre mere om deres erfaringer med at ansætte flygtninge i både praktik og i faste jobs.

Hun ville også tale om virksomhedens samarbejde med Jobservice Danmark og jobcentrene og samtidig få drøftet hvad man kan blive bedre til og hvad man har lært af.

Konkrete input

I forlængelse af de seneste trepartforhandlinger er man netop blevet enige om, at det handler om at få flygtningene i job hurtigst muligt og samtidig få en afklaring af, hvad man kan kræve af den enkelte flygtning i den sammenhæng.

Inger Støjberg fik snakket konstruktivt og positivt med blandt andet firmaets direktør Erik Nimb og fik efter en times tid en række brugbare og konkrete input til, hvad man kan gøre for at få flygtningene i praktik og i arbejde i en virksomhed. Input, ministeren nu kan tage med tilbage til Christiansborg og arbejde videre med i den store indsats det kræver, at få et stort antal flygtninge bedst muligt ind på arbejdsmarkedet.
inger_støjberg_2 inger_støjberg_3 inger_støjberg_4 inger_støjberg_5 inger_støjberg_10 inger_støjberg_11 inger_støjberg_12 inger_støjberg_13 inger_støjberg_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *