Mila puster nyt liv i BMF
BMF-2016-copy.jpg
BMF-selfie med Mila Kahrimanovic i front og bag hende Sabrah Møller, Melissa Simonsen, Thorkild Krejberg og Marie-Louise Ringgaard. Foto: Privatfoto
Forening Ballerup Multikulturelle Forening stod til nedlæggelse, men så kom Mila Kahrimanovic på banen og nu er foreningen på benene igen.

Årets generalforsamling i Ballerup Multikulturelle Forening (BMF) blev noget mere ’’spændende’’ end normalt. Formand Miasser Hawwa havde stillet som forslag at foreningen skulle nedlægges, da hun ikke så nogen grund til at fortsætte efter kommunens nedlæggelse af Integrationsrådet sidste år.

»BMF har fra starten været tænkt som en forlængelse af Ballerup Integrationsråd med den hensigt at stå for den praktiske gennemførelse af aktiviteter til fremme af integrationen i kommunen. Da kommunen har besluttet at nedlægge Integrationsrådet kan foreningen derfor ikke længere være en forlængelse af rådet,« forklarede Miasser Hawwa blandt andet i sit forslag, hvor hun også nævnte, at det har været svært at skaffe bestyrelsesmedlemmer til BMF.

Selvom flere medlemmer umiddelbart var enige, lykkedes det dog den tidligere formand for Integrationsrådet, Mila Kahrimanovic, at overtale de fremmødte til at give foreningen – og hende – en chance.

Paraplyforening

»Jeg kan godt forstå Miasser. Jeg var ligesom hende også meget sur og ked af det, da det blev besluttet at Integrationsrådet skulle lukkes. Det var brandærgerligt og jeg var vildt skuffet over at vi tabte slaget. Vi kæmpede alt hvad vi kunne, men vi tabte,« siger Mila og slår opgivende ud med hænderne.

»Men sådan blev det altså – og nu skal vi videre. Jeg kan ikke blive ved med at gå og være sur over det. Hvor én dør lukkes, åbnes ti andre,« tilføjer den 43-årige tandklinikassistent, sundhedsformidler og mor til tre, som er fuld af optimisme for fremtiden i BMF.

»Jeg drømmer om, at Ballerup Multikulturelle Forening kan blive en slags paraplyforening for andre foreninger i kommunen. At vi i stedet for at sidde i hvert vores hjørne kan mødes og samarbejde – for eksempel med Venligboerne, Frivillighedsrådet og Røde Kors,« siger Mila.

»Jeg vil gøre mit bedste«

Men hun er ked af at arbejdet med at videreudvikle BMF bliver uden Miasser Hawwa ved sin side.

»Miasser har været mit store forbillede og hun er den direkte årsag til, at jeg overhovedet stillede op til Integrationsrådet i sin tid. Hun har gjort et kæmpe stykke arbejde, og BMF har jo været hendes hjertebarn, så jeg ville allerhelst have fortsat arbejdet i foreningen sammen med Miasser,« forklarer Mila.

Men når det er sagt, så lægger den nye formand ikke skjul på, at hun var lodret uenig med den afgående omkring foreningens fremtid.

»Da jeg så forslaget om nedlæggelsen af BMF på dagsordenen til generalforsamlingen tænkte jeg: Nej, det er bare løgn. Nu har vi stået og kæmpet for at undgå nedlæggelse af Integrationsrådet, og så vil du selv gøre nøjagtig det samme med BMF. Så jeg blev simpelthen nødt til at gøre noget,« fortæller Mila, der godt er klar over, at det er nogle store sko, hun skal udfylde efter den tidligere formand.

»Jeg ved det bliver hårdt og et kæmpe arbejde at fortsætte efter Miasser, men jeg vil gøre mit bedste – mere kan jeg ikke love,« siger Mila.

Stor ros for kampen

Den afgående formand ønsker den nye god vind, som man kan læse i hendes læserbrev i denne uges avis:

»Jeg håber at BMF fortsat vil udvikles i Integrationsrådets ånd. Jeg ønsker BMF’s bestyrelse, medlemmer og hele Ballerup alt held og lykke,« skriver Miasser, som dog ikke kan lade være med at tilføje:

»Ærgerligt at der skulle en trussel om lukning af foreningen til at få nye bestyrelsesmedlemmer ud af busken.«

Den nye formand, Mila Kahrimanovic har fået stor ros for sin kamp for BMF, og på facebook har det ikke skortet på likes og anerkendelse.

»Jeg har fået så mange positive tilkendegivelse fra folk, der vil hjælpe og bakke op om mig og foreningen, så jeg er meget optimistisk. Måske viser det sig, at jeg er blåøjet, men så har jeg i det mindste prøvet,« siger den nye formand.

Ud over posten i BMF er Mila Kahrimanovic også blevet valgt ind i Frivillighedsrådet og i bestyrelsen for Socialdemokraterne i Ballerup, så det er endnu en travl og engageret kvinde, der kommer til at stå i spidsen for foreningen.

 

Faktaboks: Ny bestyrelse

Den nyvalgte bestyrelse i Ballerup Multikulturelle forening består af:

• Mila Kahrimanovic, formand
• Melissa Simonsen, næstformand
• Thorkild Krejberg, kasserer
• Astrid Busk, revisor
• Sabrah Møller, sekretær
• Mustafa Devici, medlem
• Marie-Louise Ringgaard, suppleant

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *