Lokale unge forskere blandt landets bedste
Emilie-copy.jpg
Emilie West Ingemann Larsen er en af de fire fra Borupgaard Gymnasium, som er udtaget til landsfinalen i Unge Forskere 2016. Foto: privatfoto
konkurrence Hele fire elever fra Borupgaard Gymnasium er udtaget til landsfinalen i talentkonkurrencen ’Unge Forskere’.

Igen igen har det lokale gymnasiums lyse hoveder gjort sig godt bemærket. Denne gang i regionsfinalen for seniorer i talentkonkurrencen Unge Forskere, hvor hele fire af 11 finalister kommer fra Borupgaard.

De fire unge forskertalenter er Mads Mikkelsen, Emilie West Ingemann Larsen, Caroline Ledertoug Kahn og Amalie Albrechtsen, og de skal nu kæmpe i landsfinalen i Unge Forskere senere på måneden.

Deres forskningsprojekter spænder vidt – for eksempel har Amalie beskæftiget sig med tidsbegrebet som det er præsenteret af Einstein og Newton samt undersøgt termodynamikkens indspark til spørgsmålet om eksistensen af en tidspil. Mens Emilie har undersøgt forskellige immunterapeutiske metoder til behandling af cancer.

Finale i Forum

I finalen kommer de fire lokale gymnasieelever i hård konkurrence med knap 50 andre finalister fra hele Danmark. De unge talenter kæmper om titlen som Årets Unge Forsker 2016 og en præmie på 25.000 kroner, som overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Ellen Trane Nørby.

Programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger:

»Idéen med Unge Forskere er at finde, anerkende og udfordre nye, unge talenter inden for naturvidenskab og teknologi. Det er nemlig dem, der skal løse mange af fremtidens udfordringer. Derfor er det fantastisk at se, hvor højt niveauet er blandt deltagerne. Der er nærmest ingen grænser for de unge talenters originalitet og idérigdom.«

 

Faktaboks: Om Unge Forskere

Unge Forskere er en talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed.

Formålet er at finde, anerkende og udfordre talenter inden for de naturvidenskabelige fag.

Unge Forskere arrangeres af Astra, som er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.

Kilde: www.ungeforskere.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *