Lokal ildsjæl løb med flot DGI-pris
Lene-Martens-copy.jpg
Lene Martens med det synlige bevis på, at hun nu er årets ildsjæl i DGI Storkøbenhavn. Foto: Privatfoto
Hæder DGI Storkøbenhavn hædrede onsdag Lene Martens fra Jonstrup Basketball Klub som årets Ildsjæl.

Et skulderklap af de helt store tilfaldt Jonstrup Basketball Klub og i særdeleshed Lene Martens, da hun onsdag aften den 30. marts løb med DGI Storkøbenhavns pris som ’Årets Ildsjæl’.

Med denne pris ønsker DGI Storkøbenhavn at sætte fokus på de frivilliges store indsats i de utallige idrætsforeninger.
Instruktør, projektleder, initiativtager, head coach og bestyrelsesmedlem er blot nogle af de titler som Lene Martens har i Jonstrup Basketball Klub.

Inkuderende blæksprutte

En af Jonstrup Basketball klubs fem værdier er ”Social”, og denne værdi lever Lene Martens i meget høj grad op til.

Først og fremmest er Lene initiativtager samt projektleder for Jonstrup Baskets Handicap-basket-projekt, som henvender sig til børn i alderen 6-14 år med særlige vanskeligheder (f.eks. Downs syndrom). En målgruppe der savner relevante idrætstilbud, der tilbyder børnene at dyrke sport under samme forhold, som alle andre børn. Det har Lene nu været med til at skabe muligheden for.

Ved siden af Lenes Handicap-basket-projekt er hun head coach for klubbens Nano-basket-hold, som henvender sig til børn under 6 år og dermed giver Ballerup kommunens yngste borgere mulighed for at spille basketball.

Herudover har taget initiativ til et Fitness-basket-projekt, hvor hun også er instruktør. Fitness-basket er en fusion mellem traditionel cirkel-træning og basketball-træning. En aktivitet der henvender sig til alle borgere, som ønsker socialt samvær med udgangspunkt i konditions- og styrketræning kombineret med basketball-træning.

Mange tiltag

Alt i alt har Lene stået bag et væld af tiltag, der inkluderer rigtig mange forskellige gruppe de hvad angår alder og forudsætninger.

Udover alle disse roller og initiativer har Lene i flere år været involveret som ansvarlig for klubbens sociale aktiviteter.

»Det skal nævnes, at Lene altid har ”JA-hatten” på, altid ser muligheder fremfor problemer og altid udstråler en energi og et humør, som smitter af på resten af klubben,” fortæller Jonstrup Basketball klubs formand, Hans Henrik Ebsen, og forsætter:

»Lene spiller en central rolle i Jonstrup Basketball Klubs ledelse, drift og udvikling og dermed i Ballerup Kommunes foreningsliv, til gavn for Jonstrup Basketball Klubs medlemmer og forældre i særdeleshed og for Ballerups borgere i almindelighed”.

Sammen med Lene Martens var hhv. Rikke Hansen fra GIF-Gymnastik og Finn Blohm fra Hvidovre Gymnastik (HvG37) også nominerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *