Kæmpe legeland åbner i Ballerup
legeland_21.jpg
Legelandet kommer til at vrimle med dinosaurer. Foreløbig giver dino-festrummet en god fornemmelse af stilen. Foto: Flemming Schiller
Til sommer slår Børnenes Eventyrfabrik dørene op til et 8.000 kvadratmeter stort legeland i Ballerup.

Det bliver vildt. Vildt flot, vildt stort og formentlig også vildt larmende, når Børnenes Eventyrfabrik til sommer åbner sit andet legeland i Danmark – nærmere bestemt Ballerup, hvor virksomheden har købt den 8.000 kvadratmeter store bygning på Telegrafvej 2.

Ud over et gigantisk legeland kommer der også til at være et mindre småbørn-legeland, radiobiler, en stor bane til laserskydning, en café og en helt særlig afdeling med festlokaler, man kan leje til børnefødselsdage.

Ballerup Bladet har sammen med svenske Niclas du Hane, som er ansvarlig for kommunikation i Børnenes Eventyrfabrik, besøgt lokalerne på Telegrafvej, hvor malere og ventilationsfolk i disse dage arbejder på højtryk for at gøre lokalerne klar til den planlagte åbning 24. juni. (Tilføjelse: Siden denne artikel har legelandet udskudt åbningen. Den endelige dato er endnu ikke fastsat. Læs også: Legelandets åbning er udskudt fra 9. juni og Vi venter stadig på både legeland og trampolinpark fra 29. juli)

legeland_22

Sådan ser der ud i den store lagerhal på Telegrafvej 2 i dag. Foto:Flemming Schiller

»Det er vores andet legeland i Danmark, i forvejen driver vi også fem legeland i Sverige og tre i Norge. Men det her bliver vores absolut største,« fortæller Niclas du Hane, der er kørt hele vejen fra Sverige til Ballerup for at give os en rundvisning i den store tomme lagerhal, der snart vil vrimle med børn i alle aldre.

Populære fødselsdage

»Herude foran kommer der til at stå en stor elefant – det er vores maskot, og nogle genkender den måske fra vores legeland i Kokkedal,« fortæller Niclas du Hane.

Udefra ser bygningen mildest talt lidt kedelig ud, men indenfor sker der ting og sager. Nogle dygtige spraymalere har været i gang i månedsvis med at skabe ni temarum, som folk kan booke til for eksempel børnefødselsdage – noget der er et kæmpe hit i de øvrige legeland.

legeland_8

Niclas du Hane glæder sig til at slå dørene op i Ballerup. Foto: Flemming Schiller

»Det er virkelig populært, og der bliver booket lokaler mange uger i forvejen. Men det kan jo også være svært som forældre at holde børnefødselsdage derhjemme – nogle har måske ikke plads nok eller man har svært ved at finde på aktiviteter, så er det nemt her, hvor det hele er ordnet for én,« siger Niclas du Hane og viser rundt i de ni imponerende flotte hånd-spraymalede ’’party-rum’’.

Der er temarum med både Disneys Frost, superhelte, riddere, prinsesser, dinosaurer, Pirates of the Caribbean, fodboldstjerne, hip hop og disco, så der skal nok være noget for enhver børnesmag.

Mange regler

Den første dinosaurus har allerede stukket hovedet gennem muren i det nye legeland – og mange flere vil følge, så snart ventilationen og den øvrige klargøring af den kæmpe store bygning er overstået.

»Hele det store legeland kommer til at være i Jurassic Park-tema med store dinosaurer og sådan,« fortæller Niclas du Hane, der dog foreløbig må nøjes med at vise tegninger frem.

Børnenes-Eventyrfabrik-tegninger-(3)-copy

Skitse over det kommende legeland. Illustration: Børnenes Eventyrfabrik

»Der kommer nok nogle småjusteringer undervejs, men det er sådan her, vi forestiller os, at det kommer til at se ud,« siger han og bladrer de mange farverige illustrationer igennem.

Først skal der dog lige styr på et hav af tilladelser, for der er mange regler her i Danmark, det måtte Børnenes Eventyrfabrik sande, da de i julen 2013 åbnede deres første danske legeland i Kokkedal. Her måtte åbningsfesten slutte brat, da der ikke var udstedt den fornødne ibrugtagningstilladelse.

»Men det kommer ikke til at ske her,« understreger Niclas du Hane og forklarer, at det er lidt nemmere her anden gang, hvor de har erfaringerne fra Kokkedal med i bagagen.

Godt samarbejde

Børnenes Eventyrfabrik har haft øje på Ballerup siden sidste sommer.

»Det har været svært at finde egnede lokale. Vi har jo brug for en meget stor bygning og masser af plads til parkering. Samtidig skal det ligge et sted, hvor det er nemt at komme til med offentlig transport, og så ville vi gerne have det lå vest for København,« forklarer Niclas du Hane, der er meget tilfreds med beliggenheden i Ballerup og samarbejdet med kommunen.

Teknik- og Miljøudvalget vendte tommelen op for legelandet i efteråret.

»Jeg glæder mig personligt helt vildt til det nye legeland kommer. Hidtil har folk fra Ballerup jo valfartet ud af kommunen, når de skulle i legeland med børn eller børnebørn, men nu får vi vores eget,« siger udvalgsformand Helle Tiedemann (A).

Udover udsigten til masser af sjove timer for ungerne i legelandet, kan man også glæde sig over, at der bliver skabt flere arbejdspladser.

Galleri: Flere billeder fra vores besøg i legelandet

Faktaboks: Eventyrfabrikken

Børnenes Eventyrfabrik ejes af svenske Busfabriken, der pt. driver otte indendørs legeland i Skandinavien. Fem i Sverige (Halmstad, Linköping, Norrköping, Helsingborg og Malmö), to i Norge (Skien og Sarpsborg) og et i Danmark (Kokkedal).

Man kan læse mere på www.borneneseventyrfabrik.dk

3 kommentarer om “Kæmpe legeland åbner i Ballerup”

 1. Sara schubart siger:

  Vil blive skønt hvad vil komme til koste

 2. lone siger:

  Hvornår åbner der i Ballerup?

  1. Mia Thomsen siger:

   Hej Lone. Åbningen er udskudt – og der er endnu ikke fastsat en ny dato. Vi skrev om det i forrige uge. Se artiklen her: http://ballerupbladet.dk/node/30168

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *