Integrationsydelse skal slå igennem
Debat Jeg kan forstå, at Ballerups borgmester Jesper Würtzen (A) har forsøgt at undersøge, hvordan han kan hjælpe de borgere i Ballerup, der bliver omfattet af de nye regler om integrationsydelse og kontanthjælpsloft, økonomisk.

Lad mig understrege, at det bestemt ikke er intentionen fra Christiansborg, at personer, der for en meget stor dels vedkommende er udlændinge, skal hjælpes med enkeltydelser fra kommunen, så effekten af integrationsydelse og kontanthjælpsloft nedsættes.

Det var det røde flertal, der i 2011, afskaffede starthjælpen og kontanthjælpsloftet og dermed gjorde Danmark til et af de europæiske lande, hvor det var mest attraktivt at komme til som asylsøgere, fordi man her opnåede de højeste sociale ydelser uden at bestille noget.

Nu har Dansk Folkeparti og de øvrige partier i blå blok i store træk genindført de regler, der var gældende indtil 2011. Det kan godt være, at Socialdemokratiet og venstrefløjspartierne er trætte af det, men der skal være et klart incitament til at tage lavtlønnet arbejde for asylsøgere og samtidig må vi ikke trække asylsøgere til Danmark som følge af for gunstige økonomiske ydelser.

Så det er bestemt ikke meningen at kommunerne skal finde på særlige ydelser, der modvirker intentionen fra Christiansborg – uanset om Jesper Würtzen så mener, at det er en god idé eller ej, at Danmark forsøger at skærme sig mod masseindvandringen med de midler, vi nu en gang har til rådighed.

4 kommentarer om “Integrationsydelse skal slå igennem”

 1. Irene Jørgensen siger:

  Undskyld mig Kenneth Kristensen Berth, men Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen har ikke givet udtryk for, at han har forsøgt at finde penge til at holde integrationsborgere her i kommunen skadesløse efter du og dine partifæller sammen med regeringen har genindført starthjælpen (som sidst den var der faktisk også ramte etnisk danske borgere, der vendte hjem efter nogle år i udlandet).

  Jesper Würtzen har derimod forklaret, hvor mange der – her i kommunen – forventes at rammes af den nye starthjælp, og hvor mange der forventes at rammes af kontanthjælpsloftet (som altså IKKE kun rammer flygtninge og migranter). I den forbindelse gjorde Jesper Würtzen dog klart, at vi i kommunerne må forvente et øget antal ansøgninger om enkeltydelser efter aktivlovens paragraf 81 og paragraf 82. Det handler ikke om at ville finde penge. Vi så det jo også sidst, vi havde starthjælp og i særdeleshed kontanthjælpsloft. Det vil betyde øgede udgifter for kommunen til enkeltudgifter og evt. til herberger, anbringelser af børn osv. men borgmesteren har altså ikke erklæret, at han ønskede at finde på særlige ydelser. De ydelser, han har omtalt, er først og fremmest de ydelser til eksempelvis medicinudgifter og tandlægehjælp, som man kan være berettiget til, hvis ens månedlige rådighedsbeløb er så lavt, at man ikke vil være i stand til at betale for det selv.

 2. Per Mortensen siger:

  Det jo meget godt du tør kigge ind Kenneth.
  For den usympatiske politik du og dit parti fører.
  Over for kontanthjælps modtagere, enlige mødre , handicappede, flygtninge og vores ældre.
  Her i Ballerup kommunne.
  Er jo ren Fremskridts parti politik.
  DF har igen igen vist sig som partiet for de rige.
  Og nu når vi har dig.
  Kan du lige forklare, jeres gruppe formand Lone Madsen.
  At Natteravnene ikke er det samme som Soldiers of Odin.
  Og jeg går ud fra jeres parti og du som folketingsmedlem mener volds sager og andre forbrydelser. Tager politiet og domstolene sig af.
  Og tager afstand fra selvtægts grupper.

 3. Jørgen flyr siger:

  Kenneth Kristen Berth har ikke svaret på mit tidligere læserbrev om hans racismedom. Lad os få forklarer hvorgår han støtter apartheid med forskellige rettigheder afhængig af oprindelsesland og religion, så vælgerne nemmere kan forstå hans flygtningepolitik, at Danmark skal indrettes som en arbejdslejr eller hvad.

  Kenneth gentager tit sine floskler om flygningene kommer til Danmark for at nyde godt af vores velfærdssystem, hvorfor han mener ydelserne skal ned under eksistensminimum. Han forstår ikke at de flygter fra vores bomber, hvorfor han gerne med ligesindede og andre bombe-partier vil sende flere bombefly til Syrien, jen også bruge 30-35 Mia. kr. på KØB AF NYE KRIGSFLY.

  Kenneth taler om flygtningenes manglende motivation for at arbejde, hvorfor ydelserne skal være lave for at flygtningene har et incitament for at arbejde. Det er samme synspunkter Kenneth også fremturer med i.f.t kontanthjælp og kontanthjælpsmodtagerne. Ren arbejdsgiverpolitik.

  Føtex er her så venlige at lade flygtninge arbejde gratis i såkaldte arbejdspraktikker. Ligesom Dyne-Larsen. Det er en kæmpefordel for dem som så mister deres overenskomstmæssige betalte jobs og selvfølgelig også for os andre som så kan forsørge dem med dagpenge eller kontanthjælp. (dette har DF også fået forringet). Sidst og ikke mindst er det offervilje at trække bunden ud af den danske model, så lønsystemet forsætter spiralen nedad og folk vænner sig til, at arbejde er en gratis glæde. Arbejderbevægelsens pionerer Pio m.fl. må klappe i hænderne over denne og socialdemokraternes genialitet. Som en gammel socialdemokrat udtalte så har socialdemokraterne sejret sig ihjel! Jeg vil tilføje og har skabt et monster som DF.

 4. Jørgen flyr siger:

  FN’s Menneskerettighedsråd har i januar givet Danmark 199 anbefalinger for at leve op til FNs menekerettigheder, men regeringen ar afvist at følge 65 af dem.

  Disse handler især om flygtninge, hvor regeringen står fast på sine stramninger af asylpolitikken. Bl.a. den såkaldte smykkelov, der gør detmuligt for politiet at konfiskere smykker og andre værdigenstande.

  En anden af de nylige stramninger er ændrede regler for familiesammenføring, hvor loven blev lavet om, så krigsflygtninge først kan søge om at blive genforenet med deres ægtefælle og børn efter 3 år.

  Vi har en regering som åbent siger at de gerne risikerer en sag ved menned menneskerettighedsdomstolen, og at de blæser på eksperter og det internationale samfund.

  Danmark har tidligere været kendt for sin humanisme, men bliver nu sammenlignet undt om i verden med nazismen. På samme måde med dt velfærdssamfund det har taget generationer om at bygge op, ser vi nu regeringen med dens støttepartier kører frem med en bulldozer og har travlt med at køre samfund ned.

  DF kører ike bare med, de har oftest været dem der gik forrest med nedskæringerne: Forrigelser af dagpenge, fjernelse af efterløn, stramninger for pensionister, handicappede, kontanthjælpsmodtagere og flygtninge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *