Inez Gavilanes og mor fortæller
Inez.Gavilanes.Hanne_.Hededam.foto_.Bjørn.Jakobsen.-copy.jpg
Inez Gavilanes og hendes mor Hanne Hededam fortæller blandt andet om opvæksten i Skovlunde i bogen ’Min mor & mig’. Foto: Bjørn Jakobsen
bogudgivelse Sanger, forfatter og foredragsholder Inez Gavilanes fra Ballerup og hendes mor, Hanne Hededam, medvirker i en ny bog ’Min mor & mig’.

Syv kendte danskere og deres mødre fortæller bogen om opvækst, skolegang, teenageår og kærligheden til hinanden. Om udfordringerne undervejs, at flytte hjemmefra, give slip og finde sig til rette i de nye roller.

Det er forfatter og journalist Lotte Dalgaard, der har interviewet de syv kendte danskere og deres mødre.

Uddrag fra bogen:

»Ja, jeg har en mening om alt! Og nu kan man jo sidde i sin sofa og ytre sig, før var man nødt til at rejse sig.«

Det gjorde hun også. Blandt andet deltog hun i en kaffeklub med Ballerups daværende borgmester, Ove Dalsgaard. Kommunen var i mange år kendt som en god børnekommune og kørte blandt andet et projekt, der hed Børn som medborgere. Og det var fint at deltage, men det rykkede ikke nok på den måde, Inez gerne ville have.

»Det nyttede først og fremmest noget for mig selv, fordi jeg fik lov til at deltage og blande mig. Men jeg er gået grædende fra et folkeoplysningsmøde, fordi jeg ikke følte, vi børn og unge blev lyttet til. Vi fik en pose penge til for eksempel at indrette det nye ungdomshus og lave arrangementer for unge, og det var da fint nok. Men det, der virkelig battede, den rigtige ’voksenpolitik’, den fik vi ikke indflydelse på.«

Ud over Inez medvirker også Naser Khader, Barbara Topsøe-Rothenborg (Nana fra DRs tv-serie af samme navn), Sigurd Barrett, Cecilie Hother, Emil Thorup og Paw Henriksen med deres respektive mødre med i bogen, der udkommer den 29. april på Byens Forlag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *