Hvor lidt fleksibel kan man være?
Debat Ballerup kommune har en virkelig god affaldsordning.

Både med hensyn til almindelig dagrenovation, storaffald og haveaffald i sommerperioden. Det er bare ærgerligt at de personer, der skal føre ordningerne ud i livet ikke kan leve op til de gode hensigter.

Haveaffald skal lægges i skellet, men når man efter vinterperioden har været rigtig flittig og produceret cirka 50 bundter – bundtet helt efter reglerne – kan det være svært at få anbragt alle 50 bundter lige i skellet. Og der er ikke nogen mængdebegrænsning.

Bundterne havde jeg så anbragt i ét lag – for at gøre det nemmere at få fat i dem – på vores lille p-plads (vi har ikke bil) op til skellet. Renovatøren har så valgt at medtage den yderste række bundter og har i øvrigt lagt en seddel, hvor der er krydset af i feltet: »Haveaffaldet er ikke taget med, se nedenfor« og i et andet felt er angivet: »Haveaffaldet er ikke korrekt placeret i skel«.

Hvad sker der lige? Bundterne er lige til at gå til! Jeg kontaktede Vestforbrændingens kundeservice, og de gjorde vist hvad de kunne – kontaktede renovatøren, der blot henholdt sig til regulativet, der åbenbart siger at haveaffald skal ligge i skellet – eller på fortovet.

De cirka 40 bundter vi stadig har liggende – og dem jeg producerer i løbet af de næste 14 dage – bliver så lagt i skellet og dermed på fortovet til næste afhentningsdag. Undskyld forbipasserende at I ikke kan komme forbi på fortovet.

2 kommentarer om “Hvor lidt fleksibel kan man være?”

 1. Helle Tiedemann siger:

  Øv hvor er det ærgerligt at systemet ikke kan være så fleksibelt. Jeg skal se hvad jeg kan gøre. Jeg håber meget at du fremover får afhentet alt dit haveaffald til tiden.

 2. Poul E. Pedersen siger:

  Nu når vi taler om haveaffald vil jeg spørge om haveaffaldet ikke kan blive afhentet tidligere på året. ?

  Idet det milde klima bevirker at haveejerne langt tidligere end før begynder at rydde op i haven med deraf følgende læssevis af haveaffald. ?

  Som rigtig mange selv køre til genbrugsstationen før April måned, hvor haveaffaldet som sagt bliver hentet.

  Så det meste af Marts måned er der liv og glade dage plus en masen og trængsel ved genbrugsstationen, hvor haveaffaldet afleveres.

  Idet kommunen har fundet det formålstjenestlig at etablere et bjerg af kompostjord på genbrugsstationen til afhentning, i den periode hvor så godt som alle haveejere frekventere stedet for aflæsning af affald.

  Borgere parkere ude på vejen, fortovet på kryds og tværs m.m. idet pladsen er fyldt op med jordbjerget samt de biler/trailere der, læsset med jord, er “låst” inde på pladsen af dusinvis af andre trailere/biler, der venter på at komme af med affaldet eller er kommet for at hente jord.
  Et fuldendt virvar, som i en Gøg og Gokke film.

  Hele dette kaos kunne være undgået hvis man begynder at hente haveaffaldet fra 1. Marts i stedet for 1. April.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *