Hvem har skattefordelene
Debat Kåre Harder Olesen (V) skriver i sit læserbrev i Ballerup Bladet den 12. april, at boligejerne bliver brandbeskattet i forhold til beboerne i de almene boliger.

Sikke noget sludder. Boligejere har faktisk nogle skattemæssige fordele, som lejerne ikke har. Boligejerne kan trække de renter fra i skat, som de betaler for lånene i huset/lejligheden.

Der er optaget store lån i de almene boliger, og de bliver endnu større, nu hvor de skal renoveres. Men vi kan ikke trække renterne fra i skat, selvom vi betaler dem igennem vores husleje.

Lånene i de almene boliger bliver aldrig betalt ud. Det betyder at vi fortsat – og i al evighed – skal betale renter af det fulde lånebeløb. Disse penge går ind i en fond, der skal finansiere nyt alment boligbyggeri.

Der er ikke arbejde til alle – og alle kan ikke arbejde. Men det er en skrøne, at det ikke kan betale sig at arbejde. De fleste arbejdsgivere betaler til deres medarbejderes pension. Men dem som ikke har arbejde og går ledige gennem flere år, de har ingen egenpension og skal leve af folkepensionen, når den tid kommer.

Og hvis vi kender vore politikere ret, så bliver folkepensionen mindre og mindre med årene. Der skal jo altid spares.

Enhedslisten er socialt ansvarlige – det er deres sande ansigt. Derfor protesterer de, når stadig flere bliver gjort hjemløse og må sove i kældre, under buske og i vores parker og opgange med dørmåtte som hovedpude og frygten for at blive overfaldet.

Men skal jeg forstå det således, at Kåre Harder Olesen mener, at det ikke er noget, kommunen skal tage sig af?

2 kommentarer om “Hvem har skattefordelene”

  1. Jørgen Schrecker siger:

    Nu er det vel kun 25% af renterne, der kan trækkes fra for de private?
    Og eftersom de almene boligorganisationer i forvejen ikke betaler skat, så er der jo i sagens natur ikke noget at trække fra. Eller man kunne være så fræk at sige, at de har 100% fradrag i forvejen.

  2. Thomas Kruse Petersen siger:

    Hvem tror du betaler for renovering af ejerboliger ? 300.000 kroner for et nyt tag. 30.000 kroner for ny gavl. 33.000 kroner for omlægning af støttemur. 33.000 kroner for ny gaskedel. Tror du ikke, at disse udgifter påvirker huslejen ? Og nu skal vi låne 80.000 kroner for at realisere kommunens spildevandsplan !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *