Helikopterlanding på Hold-an Vej
helikopter-på-hold-av-vej-Paul-Korsgaard-1.jpg
Trafikken stod stille på Hold-an Vej, mens helikopteren landede og hentede manden, der efterfølgende blev fløjet til hospitalet. Foto: Paul Korsgaard
udrykning I går omkring klokken 11.30 stod trafikken pludselig stille på Hold-an vej, da en lægehelikopter skulle hente en mand, der var faldet om med hjertestop. (opdateret 20-04-2016: Manden var 75 år og overlevede desværre ikke)

Det er ikke hver dag, der pludselig lander en helikopter midt på vejen i Ballerup, men det var præcis hvad der skete i går omkring klokken 11.30, hvor en ældre mand var faldet om med hjertestop på Hold-an Vej.

Vi ved endnu ikke, om manden overlevede (opdatering 20-04-2016: Manden overlevede desværre ikke), men vidner på stedet fortæller, at der lynhurtigt blev givet førstehjælp, indtil helikopteren var fremme.

Lone Lindgreen, der driver danseskolen Dancing Team, som ligger ud til Hold an-Vej, var én af de første på stedet.

“Jeg står og kigger ud af vinduet, da jeg pludselig ser en masse børn gå ned af vores lille vej (Vestermarken, Red), og jeg tænker; det er da mærkeligt, her kommer jo aldrig nogen. Så jeg går ud for at se, hvad der sker,” fortæller hun.

Det viser sig af børnene er en skoleklasse, der har været i biografen og er på vej hjem sammen med deres to lærere. Men pludselig ser den forreste lærer en ældre mand, der går lidt vaklende hen imod et træ for så at falde om. Helt tilfældigt kommer en politibil forbi på Hold-an Vej i samme øjeblik og lærerne får vinket den over og betjentene springer ud.

På samme tid kommer Lone Lindgreen og hendes veninde, der heldigvis er sygeplejerske, også hen til manden, der ligger livløs på fortovet.

“Vi får tilkaldt ambulance og hentet et tæppe til manden, som er helt væk. Min veninde giver ham luft og betjentene giver ham hjertemassage,” fortæller Lone Lindgreen og fortsætter:

“Da ambulancen når frem, støder de ham tre gange og siger så, at der er liv.”

Helikopter på vej

Lone Lindgreen og veninden får at vide, at en lægehelikopter er på vej efter manden. Så nu skal vejen spærres for trafik, så helikopteren kan lande sikkert på Hold-an Vej.

“Det er simpelthen så heldigt, at jeg lige har lavet et danseshow, hvor de var iført sådan nogle trafikveste, så dem løber jeg ind efter og deler ud, så vi hurtigt kan få stoppet trafikken ned mod OK-tanken, mens betjentene løber op til krydset ved centret og får stoppet trafikken der,” fortæller hun.

Dernæst landede helikopteren på Hold-an Vej og fløj af sted med manden til hospitalet.

Opdatering 20-04-2016: Vi har efterfølgende fra Københavns Vestegns Politi fået oplyst, at det drejede sig om en 75-årig mand – og at han desværre ikke overlevede.

helikopter-på-hold-av-vej-Paul-Korsgaard-(2)

Foto: Paul Korsgaard

helikopter-på-hold-av-vej-Paul-Korsgaard-(3)

Foto: Paul Korsgaard

helikopter-hold-an-vej2-Peder-Christian-Pedersen

Foto: Peder Christian Pedersen

helikopter-hold-an-vej-Peder-Christian-Pedersen

Foto: Peder Christian Pedersen

1 kommentar om “Helikopterlanding på Hold-an Vej”

  1. Mariann Petersen siger:

    Manden overlevede desværre ikke. Min søn var i den skoleklasse, som kom forbi. Og hans lærer ringede senere til politiet for, at høre til manden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *