Gør din by lidt grønnere
Fællesskab Vær med til at gøre din bydel lidt kønnere, når Grønt Råd og Danmarks Naturfredningsforening i Ballerup holder ’Store Affaldsdag’ på søndag.

En brun pose fra McDonalds, en øldåse, krøllede cigaretpakker og slikposer i busk og krat langs stier og fortove. Disse nedslag i naturen ser ikke kønne ud. Det kan de fleste vist blive enige om.

Men på søndag den 17. april kan man faktisk gøre noget ved det, når Grønt Råd og lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Måløv Bylaug og Skovlunde Lokalråd inviterer til to timers indsamling af affald i lokalområdet.

»Store Affaldsdag er en årlig landsdækkende begivenhed, hvor det lokalt giver rigtig god mening at ’’løfte i fælles flok’’,« fortæller Bjarne Skov, der er formand for Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Ballerup.

Alle kan være med

»Normalt er vi et par hundrede mennesker, der på to timer får indsamlet fem-syv ton affald.

Det gør os faktisk til den kommune i landet, der samler mest affald per indsamler. Det er utroligt flot, men siger desværre også noget om, at der er meget svineri i kommunen, der trænger til at blive ryddet op i,« fortæller Bjarne Skov.

Alle der har lyst til en gåtur, der gør byen lidt kønnere kan møde op klokken 10 på et af de fem startsteder: foran Ballerup Rådhus, Højagerskolen, Hedegårdskirken, Fritidscenter Ellekilde i Skovlunde eller ved Brydegården i Måløv. Her vil arrangørerne stå klar med handsker, opsamlings-tænger og sække til affaldet.

Endelig er der også flere andre mindre affaldsindsamlinger lokalt. Dem kan man finde på: www.dn.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *