En lille føljeton
føl2.jpg
Der står et føl magen til Rugvængets på havnen i Middelfart, opdagede borgmester Jesper Würtzen, da han tilfældigvis kom forbi en dag. Foto: ptrivatfoto
kunst Rugvængets bronzeføl kom til Ballerup i 1969 - og så har det i øvrigt en tvilling på Fyn.

I 1969 kom det lille bronzeføl ’’i stald’’ på Rugvængets Skole. For nogle uger siden havde vi, i vores kunstserie ’Kunst i Ballerup’ her i avisen, en beskrivelse af det skønne føl, hvor vi fejlagtigt kom til at gøre det noget yngre, end det retteligt er.

Vi havde skrevet, at statuen blev opført i 1984. Men det er ikke korrekt. Den kom altså til Rugvænget allerede i 1969.

Borgmester Jesper Würtzen, der er tidligere skoleleder på Rugvængets Skole, har fundet et gammelt avisklip frem til os fra Ballerup-Måløv Avis, der den 19. november kunne fortælle om det lille bronzeføls ankomst til byen:

»Borgmester Kaj H. Burchardt udtrykte sin store glæde over, at det var lykkedes at få et så smukt kunstværk til kommunen. Føllet står nu her ved skolens indgang og vil hver dag hilse eleverne velkommen, og det er placeret sådan, at kvarterets beboere og mange andre, også kan få glæde af skulpturen,« skriver avisen og fortsætter:

»Viceskoledirektør H. Hestbech fremhævede, at enhver skole har sin egen sjæl, og denne skulptur er et godt udtryk for de mange kåde føl på Rugvængets Skole. Føllet står som symbol på frihed og glæde, og jeg håber, det må give eleverne inspiration i deres skolearbejde.«
Tvilling i Middelfart

Men det er ikke kun i Ballerup man nyder godt af det lille føl, for det har nemlig en tvilling på Fyn, kan borgmesteren afsløre.

»For nogle år siden var jeg i Middelfart og gik helt tilfældigt en tur på havnen, da jeg pludselig så den velkendte bronzestatue og tænkte ’Hov, det er da vores føl’,« fortæller Jesper Würtzen, der fik taget et billede af sig selv og det lille tvillingeføl.

Så vidt han ved er der ikke lavet flere end de to, kunstneren bag er billedhugger Gudrun Lauesen, og da Ballerup Kommunen købte statuen i 1969 kostede den 49.000 kroner, fremgår det af den gamle artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *