En fest for en bus
Busindvielse-15.jpg
transport Snoren blev klippet, kaffen blev drukket og morgenhyggesnakken gik, da de nye E-busser blev officielt skudt i gang.

Egentlig var det et par dage for sent, denne torsdagmorgen. Borgmester Jesper Würtzen og DTU direktør Lars D. Christoffersen indviede officielt de nye E-buslinjer, som allerede tirsdag begyndte at rulle igennem Ballerup.

Men torsdag morgen var den officielle indvielse i gang allerede fra morgenstunden, hvor stoppestedet ved Lautrupvang/Lautrupparken dannede den kølige, men også hyggelige ramme om indvielsen. I dagens anledning var selve busstoppestedet pyntet og udsmykket af Kontoret for Kunst i Byen.

Borgmesteren klippede den grønne snor og der var efterfølgende kaffe og hyggesnak et stykke tid inden de nye linjer 40E og 55E var officielt sat i gang.

Meningen med de nye E-busser er at få pendlere hurtigere igennem trafikken til og fra arbejde eller studie og lokke flere over i den offentlige trafik og ud af bilerne.

Samtidig er det også målet at binde hovedstadsområdet endnu bedre sammen ved hjælp af de nye busser der kører uden skift mellem trafikerede steder, boligområder og steder med mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, som eksempelvis Lautrup-området i Ballerup.

Fotos: Flemming Schiller

Busindvielse-2 Busindvielse-7 Busindvielse-8 Busindvielse-11 Busindvielse-14 Busindvielse-17 Busindvielse-20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *