De røde fejrer 1. maj
1_maj_Mette-F.jpg
Mette Frederiksen tager hul på årets 1. maj på Tapeten i Ballerup klokken 7. Foto: Arkivfoto
kampdag På søndag fejrer Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF arbejdernes internationale kampdag i Ballerup.

Arbejdernes internationale kampdag lander i år på en højhellig søndag. Men det går Socialdemokraterne nu ikke så højt op i – de er ude af fjerene klokken tidligt og mødes til flaghejsning og fællessang på Tapeten klokken 7.

Som altid er Mette Frederiksen første taler på dagen, inden den travle partiformand suser videre til et tætpakket program med taler flere andre steder dagen igennem.

Ud over Mette Frederiksen har Socialdemokraterne i Ballerup også taler af vores lokale borgmester Jesper Würtzen, DSU Ballerups formand Astris Frier, Europa-Parlamentsmedlem Jeppe Kofoed og LO formand Lizette Risgaard.

Programmet krydres naturligvis med masser af fællessange, rundstykker og kaffe i spandevis, inden Socialdemokraterne siger tak for kampen og går hjem igen klokken 10.15.

Lidt længere får de lov at sove ovre hos Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti, der vanen tro holder fælles 1. maj i Ældre Sagens lokaler på Præstevænget 20 i Ballerup. Her er der morgenmad og fællessang fra klokken 8.45.

Talerne her er SF’s formand Pia Olsen Dyhr samt Jakob Nerup, der er arbejdsmarkedspolitisk rådgiver hos Enhedslistens Folketingsgruppe og med i Fagligt Landsudvalg.

Enhedslistens og SF’s kampdag slutter klokken 10.45.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *