Dagligdagen skal fortsat have høj kvalitet
Debat Kære Inger Strøh. Tak for dit læserbrev i sidste uge angående forslag til besparelser på handicapområdet.

Det er korrekt, at der i budgetforliget er indgået en aftale om, at der skal ske en reduktion i antallet af dage i dagtilbud for borgere med nedsat funktionsevne. Det var simpelthen nødvendigt også at se på handicapområdet i forsøget på at finde besparelser i Ballerup Kommune.

Da vi taler om nogle af kommunens svageste borgere, har vi undersøgt tingene grundigt og talt med ansatte, pårørende, andre kommuner med flere. Der bliver lagt et stort arbejde i fremadrettet at sørge for, at indholdet i dagligdagen forsat leves med høj kvalitet og indhold. Vi er sikre på, at medarbejderne i botilbuddene vil sikre, at den enkelte borger fortsat har tilbud om aktiviteter og nærhed.

Jeg kan sagtens forstå, at man bekymres som pårørende. Jeg har stor respekt for de forældre, der formår at tage sig af et barn med handicap, og jeg er glad for at læse, at du har betragtet samarbejdet med Ballerup Kommune som godt.

Jeg kan oplyse, at vi nu har samme tilbud som de kommuner, vi normalt sammenligner os med.

Så vores tilbud er ikke ringere end andres, men jeg kan alligevel godt forstå, at det giver pårørende noget bekymring.

Hvis man som pårørende har gode idéer, så vil vi også meget gerne samarbejde med jer. Jeg håber, at besparelserne kan betyde, at vi ser på området med nye øjne.

Afslutningsvis kan jeg nævne, at jeg har skrevet til Socialministeren og opfordret til, at Værdighedsmilliarden fremover også dækker voksne med særlige behov under 65 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *