Bydelsmor indstillet til heltindepris
suad_11.jpg
Suad Zubeid er indstillet til årets Heltindepris for sit arbejde i bydelsmødrene i Ballerup. Prisen uddeles den 25. april. Foto: Flemming Schiller
Indstilling Den lokale bydelsmor og integrationskonsulent Suad Zubeid er blevet indstillet til Ugebladet Søndags heltindepris. Vinderen kåres den 25. april.

Hun har i flere år være bydelsmor, integrationskonsulent og har startet sit eget firma, der skal undervise kommuner og hjælpe familier med integration og en lang række andre spørgsmål.

Nu er ildsjælen Suad Zubeid fra Ballerup blevet nomineret til en kvindepris, indstiftet af gebladet Søndag, der er en af Aller-koncernens mange publikationer.

Prisen hedder Heltindeprisen og blev uddelt første gang i 2015 til en kvinde, som i det forgangne år har ydet en ekstraordinær indsats inden for det sociale og humanitære område.

Det er læserne af ugebladet, der har indstillet folk til prisen, og en dommerkomite bestående af Mimi Jacobsen, tidligere generalsekretær for Red Barnet, Lisbeth Zornig, direktør i Huset Zornig samt Stinne Bjerre, chefredaktør på Søndag, har så udvalgt de seks nominerede.

Netværk og støtte

Her er valget blandt andre faldet på Suad og begrundelse lyder, at Bydelsmødrene har til formål at give isolerede kvinder den information og støtte, som er nødvendig for at få kontrol over eget liv. Bydelsmødrene er lokalt forankret og bydelsmødrene bruger samtale, brobygning og netværk til at støtte kvinderne. Med prisen følger et kontantbeløb på 25.000 kroner som årets heltinde kan donere til den organisation, hun er tilknyttet. Desuden følger også et unikt smykke, designet af smykkedesigneren Cecilie Hother, som gives personligt til årets heltinde.

Frem til den 22. april kan man stemme på de nominerede og vinderen kåres den 25. april. Man kan læse mere og stemme på en kandidat på www.søndag.dk/heltindepris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *