Baltoppen LIVE blev hyldet på den store dag
baltoppen_live_25_år_19.jpg
Mange var mødt op for at deltage i den festlige 25 års jubilæumsreception for musikteatret Baltoppen LIVE torsdag i sidste uge. Foto: Flemming Schiller.
Fejring Der blev skålet, fortalt anekdoter og grinet, da Baltoppen LIVE fejrede sine første 25 år i Ballerup

Foyeren var fyldt med det velkendte glade, summende stemmehav, der duftede af pindemadder og sammenstimlede mennesker og stemningen var festlig. Men det var ikke en premiere på en ny danseforestilling eller et stort opsat teaterstykke, som de mange mennesker ventede på.

De var alle mødt frem for at markere, at Baltoppen LIVE torsdag rundede 25 år som kulturmagnet i Ballerup. Det skulle naturligvis fejres.

Galleri: Billeder fra receptionen

Hele seancen begyndte med en velkomst fra Baltoppen LIVE’s leder Ib Jensen, hvorefter ordet gik til borgmester Jesper Würtzen. Han takkede for de mange år som kulturens samlingspunkt og pointerede, at i en ellers økonomisk stram tid, var kulturen vigtig som toppen af det gode livs kransekage. Han roste også Ib Jensen for at have kørt Baltoppen LIVE videre på et højt plan efter at have overtaget fra den mangeårige leder Jan Kiwi, der stoppede for fem år siden.

Borgmesteren fik samtidig nævnt den vigtigt funktion som Baltoppen LIVE har med sit store udfarende virke, de mange eksperimenterende og spændende nyskabelser, som kommer til Baltoppen LIVE og ikke mindst de mange andre ting, der foregår i kommunen, som udspringer af Baltoppens virke.

Mikrofonen gik til formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tom Nielsen (A), som især rettede personlig tak til både Jan Kiwi og Ib Jensen for deres mangeårige indsats for Baltoppen LIVE og Ballerups kulturliv.

Begyndte i modvind

Derefter var tiden kommet til et historisk tilbageblik, hvor tidligere borgmester Ove E. Dalsgaard fortalte om tiden op til beslutningen i 1989 om at etablere Baltoppen. Det var en beslutning, der mildest talt ikke var populær og Ove E. Dalsgaard var længe i strid modvind i byen efter beslutningen var truffet.

Men han og eftertiden kunne konstatere, at det endte med en gedigen succeshistorie og at man fik, som Tom Nielsen formulerede det dengang, et ’guldæg til discountpris’.

Den første kunstner, der optrådte i Baltoppen LIVE var i øvrigt Frits Helmuth, fortalte den tidligere borgmester, der kunne slå fast, at mange store navne havde lagt vejen forbi siden og at det egentlig var gået ganske godt.

Lederen af teaterforeningen TEMA, Kirsten Sørensen, fremsagde et takkedigt inden den tidligere leder, Jan Kiwi, på vanlig krøllet og finurlig facon fik sagt tak til de folk og den institution, som han i så mange år var synonym med.

Dagens overraskelse

Ib Jensen overrakte derefter jubilæumsflasker til en række medarbejdere, uden hvis indsats det hele ikke kunne hænge sammen, inden Tom Nielsen sluttede med en overraskelse.

Baltoppen havde nemlig besluttet, at i stedet for flasker og blomster, så skulle man donere penge til ’Mere Monitor’-projektet, hvilket folk havde gjort. Som det sidste indslag fortalte Tom Nielsen så, at Kultur- og Fritidsudvalget som en ekstra gestus havde besluttet at donere 10.000 kroner til ’Mere Monitor’ og dermed give en håndsrækning til endnu en gren af Ballerup kulturliv.

Talerne var slut, men der var stadig pindemadder, der skulle spises og samtaler der skulle fortsættes, så festen gik over i den mere uofficielle del. Men Baltoppen LIVE, kulturens centrum i Ballerup, blev under alle omstændigheder fejret efter alle kunstens regler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *