Ballerup Multikulturelle Forening
Debat Da vi startede Ballerup Multikulturelle Forening, for 10 år siden, var det tidligere Integrationsråd den største inspiration til dannelsen af foreningen.

Der blev brugt mange kræfter i at udvikle foreningen. De første år var det i tæt samarbejde med Integrationsrådet, Røde Kors, Ballerup Bibliotek og flere andre. Der blev skabt gode rammer for en vellykket integration.

I de senere år blev der skabt et tæt samarbejde med bydelsmødrene og beboerprojektet Hedegaven.

Desværre blev Integrationsrådet nedlagt sidste år og jeg mistede en vigtig inspirationskilde og samarbejdspartner. Dette var måske med til at medlemstallet dalede. I efteråret udtrykte et par stykker fra den gamle bestyrelse at de ikke havde planer om at genopstille til generalforsamlingen.

Igen skulle jeg, og uden hjælp fra integrationsrådet, på jagt efter nye og friske kræfter til at hjælpe med at holde liv i BMF. På grund af svigtende fremmøde til arrangementerne og manglen på nye kræfter i foreningsarbejdet, var jeg nødt til at foreslå bestyrelsen at nedlægge BMF. Forslaget var selvfølgelig med en del bekymring.

Heldigvis og til min store overraskelse dukkede Mila Ibrahimovic (den sidste formand for Integrationsrådet) op til generalforsamlingen. Der var en livlig debat om formålet med at fortsætte og mulighederne derfor. Udover at Mila selv stillede op til bestyrelsen, havde hun en fuldmagt med fra et medlem, som ikke kunne deltage. Det gav et par medlemmer fra den gamle bestyrelse mod til at genopstille. Ærgerligt at der skulle en trussel om lukning af foreningen til at få nye bestyrelsesmedlemmer ud af busken.

Jeg vil takke de fantastiske samarbejdsparter (Røde Kors, Bydelsmødrene, Ældresagen, de tidligere medlemmer af Integrationsrådet og projektleder i Hedegaven, Mikala Rossing) for et rigtig godt samarbejde. Jeg håber at BMF fortsat vil udvikles i Integrationsrådets ånd. Jeg ønsker BMFs bestyrelse, medlemmer og hele Ballerup alt held og lykke. (Forkortet af red.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *