Amalie skriver historie i Tivoli-Garden
tivoligarden_8.jpg
Amalie og valdhornet, som hun flittigt øver sig på hjemme på værelset i Måløv. Foto: Flemming Schiller
Garder 10-årige Amalie fra Måløv er én af de første ni piger, der er blevet optaget i Tivoli-Garden.

I 170 år har danske drenge iført bjørneskindshuer, røde jakker og hvide bukser marcheret Tivoli rundt til glæde og underholdning for parkens mange gæster. Men sidste år besluttede Tivoli, at nu skulle der også være plads til piger i garden – og det fik den dengang 9-årige Amalie Dybdal Rasmussen til at tage chancen og søge optagelse.

Til optagelsesprøven klarede hun det så fint, at hun var ét af de heldige 18 nye børn – heraf ni piger – som fik plads i Tivoli-Garden. Her er hun nu foreløbig en del af ’Fanevagten’, hvor hun skal øve sig og blive endnu bedre til både at marchere og spille sit instrument – det smukke valdhorn.

Tivoli-Garden er ikke kun et paradeorkester, det er en helårs musikskole for cirka 100 børn i alderen 8-16 år. Den består af tre grupper: Fanevagten, Tambourkorpset og Musikkorpset.

»Mange af de andre vil rigtig gerne i Musikkorpset, men jeg er lidt genert, så jeg har det fint med at være i Fanevagten lidt og lige vænne mig til det,« fortæller Amalie, der har spillet valdhorn i et par år efterhånden – og derfor også med tiden vil få mulighed for at få en plads i det eftertragtede musikorps.

Ligger til familien

Musikken har altid været en del af Amalies familie, hvor alle spiller et eller flere instrumenter.

»Det er ret fedt og også ret sjovt, for så kan vi jo spille sammen, og min far hjælper mig også, når jeg skal øve,« fortæller Amalie.

Og øve skal hun tit. Tre dage om ugen tager hun selv toget ind til København for at få undervisning. Én dag med musikundervisning, én med march og én med hørelære.

»Jeg synes, det er sjovt. Man lærer noder og spiller alle mulige forskellige sange. Og så har vi det rigtig sjovt sammen, mens vi øver,« siger Amalie, der lige i øjeblikket har ’Amazing Grace’ på nodestativet i sit værelse. Hun fortæller, at det ikke er ret mange af de sange, hun spiller i Tivoli-Garden, som hun kender i forvejen – men så lærer man jo også noget nyt, som hun tilføjer.

Spiller kun for sjov

Man kunne tro, at den unge musikalske pige gik og drømte om en karriere som professionel musiker. Men nej.

»Jeg skal ikke være professionel musiker, jeg vil bare gerne spille for sjov. Faktisk ved jeg ikke rigtig, hvad jeg vil være, når jeg bliver voksen,« siger hun.

Men lige nu er hun ganske tilfreds med at være skoleelev og i Tivoli-Garden, som udover undervisning på højt niveau også har andre goder:

»Vi har fået sådan et wildcard til Tivoli, så vi kan komme gratis ind lige når vi vil,« fortæller Amalie begejstret.

Og hvis man kan huske, hvordan det var at være 10 år, så lyder det altså også ret sejt at have gratis adgang til Tivoli året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *