Vi kan godt selv prioritere pengene
Debat I et læserbrev skriver Aage Søgaard Andersen i forbindelse med debatten om det såkaldte omprioriteringsbidrag, at man som kommune altid kan og skal tænke sig om og omprioritere, hvordan man bruger sine penge.

Det er jeg fuldstændig enig i. Ved budgetvedtagelsen for 2016 besluttede Socialdemokraterne og Venstre i Ballerup sammen at prioritere flere penge til ældre og sundhed og finde pengene på andre områder. Vi besluttede således en besparelse på administration og ledelse på 16 millioner kroner, der i stedet skulle dække udgifterne på ældreområdet. Vi flytter altså penge fra et område til et andet.

Når jeg kritiserer omprioriteringsbidraget, så er det fordi, at det fjerner penge fra Ballerup Kommune til Folketinget. Om vi får penge tilbage, og i så fald hvor mange, ved vi ikke. Det er meldt ud af regering og ikke mindst af støttepartiet Dansk Folkeparti, at man gerne vil bruge pengene fra omprioriteringsbidraget i Jylland.

Herved fjerner man altså penge fra servicen til børn, ældre og handicappede i Ballerup kommune. Det er jeg imod – og det er den øvrige Kommunalbestyrelse i Ballerup enige om at være imod.

Hvad angår investering i byudvikling i Skovlunde, så er det vigtigt, at vi udvikler vores by og ikke mindst får flere boliger. Der er som bekendt mindst 130 nye boliger i udviklingsplanen for Skovlunde. Udgifterne til byudvikling er anlægsudgifter. De udgifter, som omprioriteringsbidraget rammer, er på servicerammen – hvor vi i Ballerup Kommune altså skal reducere drift og personale for 25 millioner kroner næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *