Svar om ærlighed
Debat Svar til Martin Jonassen:

Man må undres. Som politiker og måske også som læser af Ballerup Bladet, når man læser Martin Jonassen to indlæg i forrige nummer af Ballerup Bladet.

I det ene indlæg efterlyser han politisk ærlighed på et meget tyndbenet grundlag, og i det andet taler han tilsyneladende selv mod bedre vidende. Jeg tænker her på hans indlæg om dialogfællesskaberne på dagtilbudsområdet, hvor han påstår, at andre politikere og forvaltningen har kvalt dialogfællesskaberne.

Martin Jonassen ved udmærket godt, at ALLE politikere ønsker at bevare dialogfællesskaberne og INGEN politikere ønsker at institutionerne skal begraves i arbejde med at lave lange rapporter til politikerne.

Dette blev sagt ved evalueringen af dialogfællesskaberne, og det er skrevet ind i den politiske aftale for 2016. Dialogfællesskaberne skal bevares og videreudvikles.

Jeg skal ikke forsøge at gøre mig klog på, hvad der får Martin Jonassen til at skrive som han gør, men blot præsentere nogle få facts.

Dialogfællesskaberne er udviklede som svar på en lovpligtig evaluering af de pædagogiske læreplaner. Læreplanerne er flerårige, derfor skal der ikke evalueres hvert år.

Børne- og Skoleudvalget godkendte i december 2015 de nyeste pædagogiske læreplaner, som først skal evalueres til 2017. Børne- og Skoleudvalget fik på vores møde den 1. marts i år, på opfordring fra Martin Jonassen, en redegørelse fra forvaltningen om dialogfællesskaberne, og blev blandt andet orienteret om, at der i februar sammen med BUPL havde været afholdt et møde for ledere og medarbejdere, som netop var startskuddet på processen om version 2.0 af dialogfællesskaberne. Alt det ved Martin Jonassen godt.

Vi ønsker at dialogfællesskaberne endnu bedre opfylder lovkravet om evaluering af læreplaner, og samtidig fastholder værdien om vidensdeling, gensidig inspiration og dialog.

Dialogfællesskaberne er på ingen måde ”kvalt”, som Martin Jonassen så urigtigt skriver

4 kommentarer om “Svar om ærlighed”

 1. Martin Jonassen siger:

  Ærlighed er fortolknings spørgsmål og min kritik i mit indlæg, er præcis den samme som jeg kom med på BSU mødet.
  Derfor kan det næppe kaldes ærligt at du forsøger at undergrave min version af virkeligheden, om end du og Bjarne Rasmussen kommer med nogle komiske og lettere patetiske forsøg.

 2. Martin Edens siger:

  Kunne det være en ide at høre de forældre som har været en del af dialogfællesskabet, om deres erfaringer med disse ?

  1. Martin Jonassen siger:

   Hej Martin

   Dialogfællesskaberne var udtænkt som en dokumentationsform i stedet for de meget skrifttunge pæddagogiske lærerplaner, hvor pædagogerne viste hinanden, administrationen og os politikerer deres pædagogiske praksis i stedet for at skrive det i en rapport.
   Det de fremviste blev så vist for forældrene ude i de enkelte børnehuse.

   1. Martin Edens siger:

    Tak for opklaringen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *