Selvbetjening på Jobcentret
Jobcenter-Ballerup-1.jpg
På Jobcenter Ballerup indfører man nu book-selv ordning, så brugerne selv kan planlægge møder og hvilken jobkonsulent de vil tale med. Foto: Arkivfoto
Booking Nu skal de ledige selv kunne booke deres møder på Jobcentret. Målet er at vise fleksibilitet og at give rum til bedre planlægning.

Hvis man er bruger af Jobcenter Ballerup, så har man også brug for at mødes med en rådgiver og gå til møder. Hidtil har brugeren fået en indkaldelse til et møde med en rådgiver, som man så må finde plads til i kalenderen. Men nu skal det være anderledes. Der skal signaleres fleksibilitet og åbenhed og derfor indfører Jobcenter Ballerup fra den 1. september et nyt bookingsystem, hvor den enkelte ledige (rettelse 5. april 2016: Det gælder kun forsikrede ledige – altså folk med ret til dagpenge via a-kasse) selv kan booke møder på Jobcentret.

Det betyder, at man selv kan vælge dato og også kan vælge hvilken jobkonsulent, man vil tale med.

»Vi vil gerne sende et signal om fleksibilitet og hjælp til selvhjælp. Derfor indfører vi nu book-selv ordningen. Man kan også selv vælge jobkonsulent, for vi oplever ofte, at folk har nogle udvalgte konsulenter, som de taler bedre med end andre. Derfor er det oplagt, at man selv vælger, hvis det kan lade sig gøre,« siger Ina Ringsdal, chef for Jobcenter Ballerup.

Ordningen er et forsøg og sker også på baggrund af, at mange oplever det som en stor fordel, at man selv kan vælge tid og sted og dermed har en fornemmelse af selv at kunne planlægge sin egen tid.

En god oplevelse

»Det at kunne planlægge selv, betyder meget for den enkelte og derfor har vi også indført det på en lille del af kontanthjælpsområdet, for det handler om at være imødekommende og give borgerne en god oplevelse. Der er naturligvis nogle lovgivningsmæssige rammer, som vi skal overholde, men så længe vi er indenfor dem, så vil vi gerne lægge planlægningen tilbage til borgeren,« siger Ina Ringsdal.

Book-selv ordningen er en Ballerupsk opfindelse, som folkene i Jobcenter Ballerup håber kan sprede sig til andre dele af landet og dermed sætte nye standarder for åbenhed og fleksibilitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *