Politikadetter nomineret til flot pris
politikadet_26.jpg
En gruppe drenge fik en stor oplevelse som politikadetter, da Ballerup Bladet sidste år fulgte nogle timer i deres ’træning’ i politiet øvelseslokaler. Nu er projektet nomineret til årets kriminalpræventive pris. Foto: Arkivfoto
Hæder Det tværgående Ballerup-projekt, Politikadet, er blevet nomineret til årets kriminalpræventive pris.

Ballerup Kommune har med stor succes været med til at udvikle projektet politikadet, hvor unge i risikozonen kan være en uge i ’praktik’ som politikadet. Nu er projektet på vej til mere succes.

Den 14. april afslører Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden hvem der løber med årets kriminalpræventive pris. En af de nominerede er projekt politikadet, som er udviklet af Ballerup Kommune i samarbejde med Københavns Vestegns Politi, Gladsaxe Kommune, Herlev Kommune, beboerrådgivningen i Høje Gladsaxe og det boligsociale projekt i Hede-Magleparken ’Hedegaven’.

Selvværd og tillid

Politikadet har både et kriminalpræventivt formål og et pædagogisk formål og målet er at arbejde med de unges selvværd, medborgerskabsfølelse og opbygning af tillid til politi og myndigheder generelt.

De unge politikadetter bruger blandt andet politiets øvearealer til at ’lege’ politi og få et indblik i, hvordan politiet arbejder og samtidig prøve sig selv af på en måde, som i mange tilfælde åbner deres øjne for egne ressourcer.

25 unge har siden begyndelsen af 2015 været igennem forløbet og det har samstemmende lydt, at forløbet har været en stor succes både for deltagerne og for deres familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *